• Naslovna
  • Kultura
  • U subotu u A3 koncert izvrsnog benda The Fogsellers – kvalitetna, plesna kombinacija elektronike, funky-ja i lounge jazza

U subotu u A3 koncert izvrsnog benda The Fogsellers – kvalitetna, plesna kombinacija elektronike, funky-ja i lounge jazza


U suvremenoj glazbi, od alternative preko jazza do popa ili funkyja, svi oni bendovi koji znaju na pravi način koristiti elektroniku, za korak su ispred onih koji ne žele izlaziti iz tradicionalnih okvira.

Jer elektronikom se, uz naravno tradicionalne rock/jazz instrumente kao temelj, puno dobiva i na zvuku i na produkciji, a proširuje se i prostor kreiranja i eksperimentiranja.

Jedan od bendova koji na pravi način koristi elektroniku u svom stvaralačkom opusu je odlični bend iz Šibenika, The Fogsellers. Oni elektroniku u značajnoj mjeri pridodaju svojem glazbenom izričaju u kojem prevladavaju funky i lounge jazz.

Ako ćemo biti još precizniji, glazbeni stil im je electrofunk fusion, odnosno kombinacija elektronike, funka i jazza u downtempu ili lounge manirizmu.

Treba li napominjati da sve skupa zvuči izvrsno.

Tako da u subotu kninska publika može očekivati i ovce i novce, odnosno i kreaciju i plesni ritam.

The Fogsellersi sviraju od  2011. godine, iza sebe imaju brojne nastupe u klubovima koji njeguju elektroničku underground glazbu, a 2012. godine su u zagrebačkom Sirupu osvojili nagradu za najbolje „newcomere“. Nastupili su i u sklopu KLFM-ovog „Radija na cesti“, Super Uha i Festivala slobodne glazbe, a dijelili su pozornicu i s hrvatskim velikanima poput TBF-a i Leta 3.

Koncert u subotu u A3 organizira udruga Atribut, a upad je 20 kuna.

Pogledajte i poslušajte njihovu live izvedbu pjesme Nice n’ Easy u Azimutu.

I. Š.

 

 

Izbornik