• Naslovna
  • Sport
  • Izvještaji s utakmica NK Dinara: Stariji pioniri nanijeli prvi poraz Vodicama i to u gostima

Izvještaji s utakmica NK Dinara: Stariji pioniri nanijeli prvi poraz Vodicama i to u gostima


Piše: Miroslav Čalić

MLAĐI PIONIRI: NK VODICE – NK DINARA 3:0 (1:0)

Strijelci: Ante Delač (2) i Tonči Sladoljev.

Po hladnom i burovitom vremenu svi nazočni gledatelji na ovoj utakmici su mogli vidjeti da su gosti u velikom dijelu utakmice bili ravnopravni, ako ne i bolji takmac, a bili su osjetno oslabljeni neigranjem četvorice standarnih igrača. Stvarali su prigode, promašivali, a domaći igrači su svoje rijetke izlete pogađali velemajstorski.

Dječaci iz Knina cijelu polusezonu igraju u polju dobro, stvaraju prilike, ali i “ptice na grani” već znaju da im nedostaje strijelac. Međutim, ovim dečkima nitko ne može ništa prigovoriti. Od polovice kolovoza profesionalno su radili zajedno sa svojim trenerom Elvisom Asićem i individualno su napredovali u svim segmentima nogometne igre. Mi u klubu nikad im nismo stavljali imperativ rezultata, ali možemo spomenuti da su se plasirali na treću poziciju i da trinaest (13) igrača sudjeluje u selektivnim procesima naše Županije.

STARIJI PIONIRI: NK VODICE – NK DINARA 0:1 (0:1)

Strijelac: Matej Ilić

U derbiju kola i cijele polusezone gostujući dječaci su odigrali izvarednu taktičku utakmicu i eurogolom Mateja Ilića sa preko 25 m, vratili se u Knin sa velika tri boda koja su ih trenutno izbacila na prvu poziciju, jer Vodičani imaju jednu manje odigranu utakmicu od nas. Cijelu polusezonu sam tvrdio da moji dječaci imaju kvalitet, da mogu puno, ali u pojedinim momentima smo plaćali danak neprofesionalnom odnosu prema radu. Međutim, najbitniju utakmicu svi igrači su odigrali borbeno, disciplinirano, taktički besprijekorno, krvavih koljena u doslovnom smislu, tako da sam presretan ovom prezentacijom mojih dječaka.

Neutralizirali smo najače karike domaćina, branili se organizirano, a brzim kontrama stvarali pomutnju u domaćim redovima. Ovo je prvi poraz domaćoj momčadi, ali nemaju za čim žaliti, jer pored jalove inicijative, nisu mogli ništa konkretno napraviti. Kazali bi da su još dobro i prošli, jer da su gostujući igrači bili precizniji, rezultat bi bio još povoljniji u njihovu korist.Čestitke svim dječacima na zalaganju i pobjedi.

Izbornik