• Naslovna
  • Kultura
  • Deseti Dani kulturne baštine Hrvata BiH: Sutra u Vodicama svečana večera

Deseti Dani kulturne baštine Hrvata BiH: Sutra u Vodicama svečana večera


U organizaciji Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije u subotu i nedjelju, 25. i 26. studenoga u Vodicama će se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović održati deseti po redu Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine.

Skup započinje u hotelu Olympia sutra (u subotu) u 18:30 sati sajmom tradicije, umjetnosti i domaćih delicija nakon kojega će u 20 sati uslijediti svečana večera na kojoj će nastupiti Duško Kuliš, HKUD Stari hrast iz Novog Travnika, Dramska sekcija HKD Napredak iz Knina te specijalna gošća, Ruža Janjiš, pobjednica natjecanja “Voice”.

Cijena ulaznice je 200 kuna u što su uračunati večera i piće. Radi što bolje organizacije, o dolasku na večeru potrebno je prethodno obavijestiti na brojeve mobitela 098/20 44 52 i 098/337 896 ili na e-mail goran.babic@si.t-com.hr.

U nedjelju, 26. studenoga u 10 sati u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca na Srimi održat će se sveta misa koju će predvoditi šibenski biskup mons. Tomislav Rogić uz sudjelovanje HKUD Stari hrast iz Novog Travnika.

Zahvaljujući činjenici da na području naše županije živi veliki broj građana podrijetlom iz BiH, zaživjela je Zajednica Hrvata BiH Šibensko-kninske županije.

Prvotni zadatak Zajednice je unapređenje kulturnih, obrazovnih, ekonomsko- socijalnih i drugih životnih interesa članova, a sve sa ciljem unapređenja društva, izgradnji zajedništva, kao i očuvanja vrijednosti.

Od 2008. godine, otkako je Zajednica zaživjela, članstvo je raslo te su radi boljeg rada osnovane četiri podružnice: Knin, Šibenik , Rogoznica i Vodice sa oko 600 članova.

I. Š.

Izbornik