• Naslovna
  • Politika
  • Lokalni izbori 2013: Josipa Rimac na skupu HDZ-a – Očekujem pobjedu u prvom krugu jer treba nastaviti raditi

Lokalni izbori 2013: Josipa Rimac na skupu HDZ-a – Očekujem pobjedu u prvom krugu jer treba nastaviti raditi


– Očekujem pobjedu u prvom krugu, jer treba nastaviti raditi – kazala je kandidatkinja HDZ-a za kninsku gradonačelnicu Josipa Rimac na skupu HDZ-a održanom večeras na glavnom kninskom trgu dr. Ante Starčevića.

– Iza nas su djela, kontinuitet u radu te dovršeni, započeti i planirani projekti i na osnovu toga tražimo potporu i povjerenje. Očekujem da ćemo sve završiti u prvom krugu. A zašto? Zato što trebamo nastaviti raditi. Na sučeljavanju su ostali kandidati kazali da će nastaviti ono što smo mi započeli. A zašto bi nešto mijenjali, ako bi to što je započeto netko drugi nastavio? Neki se od kandidata nisu ni pojavili na sučeljavanju. Vjerojatno su imali nešto važnije taj dan. A što je važnije nego stati ispred građana i čuti vaša pitanja da znate hoćete li nas podržati. Nisu spremni sučeliti sa vama ni pogledati vas u oči – kazala je Josipa Rimac i dodala da razliku između nje i ostalih kandidata čine konkretni projekti.

– Za razliku od protukandidata imamo plan i ne govorimo hipotetski, općenito i apstraktno da ćemo razviti gospodarstvo, da ćemo pokrenuti turizam ili da ćemo poticati poljoprivredu. Mi imamo konkretne projekte – istaknula je Rimac te se dotakla i suživota.

– Mnogi u svojim predizbornim programima, gle čuda, spominju suživot i integraciju. A Knin je do sada više od ijednog grada dokazao i pokazao da je moguć suživot ljudi različitih nacija, vjera i kultura življenja koji žive zajedno i vole ono što je njihovo. A naš je onaj stijeg na tvrđavi za kojeg smo se borili – kazala je kandidatkinja HDZ-a za kninsku gradonačelnicu i predbacila protukandidatima da na svojim promidžbenim materijalima nemaju nikakvih hrvatskih obilježja, kao da se nečega stide.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Ante Kulušić dotakao se jednoga od protukandidata Josipe Rimac, Darija Šimića.

– Jedan od protukandidata je bivši član HDZ-a. Ali pošteni svijet ne voli izdajnike, nego pobjednike – naglasio je Kulušić.

Kandidat za šibensko-kninskog dožupana Tomislav Vrdoljak progovorio je o slučaju „Lončar“.

– Kako imaju hrabrosti kandidirati majora vojske takozvane srpske Krajine kao kandidata za prvog zamjenika kninskog gradonačelnika? Vjerujem u vas da im to nećemo dozvoliti – kazao je Vrdoljak.

Na skupu HDZ-a govore su imali i član predsjedništva HDZ-a Željko Dilber, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, kandidat za župana Goran Pauk te jedan od kandidata za kninsko Gradsko vijeće Ante Nadomir Tadić Šutra.

Svoj nastup na skupu HDZ-a imali su Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Skup HDZ-a 024 Skup HDZ-a 001 Skup HDZ-a 004 Skup HDZ-a 006 Skup HDZ-a 007 Skup HDZ-a 011 Skup HDZ-a 012 Skup HDZ-a 014 Skup HDZ-a 015 Skup HDZ-a 018 Skup HDZ-a 022 Skup HDZ-a 023

Izbornik