• Naslovna
  • Sport
  • Intervju – Dražen Lasić: Ozbiljno razmišljam o organizaciji velikog seniorskog atletskog mitinga u Kninu kad bude izgrađena kružna 400-metarska staza sa šest traka

Intervju – Dražen Lasić: Ozbiljno razmišljam o organizaciji velikog seniorskog atletskog mitinga u Kninu kad bude izgrađena kružna 400-metarska staza sa šest traka


Dovršena je izgradnja 120 metara duge atletske staze na Dinarinom igralištu i to je bio razlog da napravimo intervju s najvećim krivcem za atletski bum u Kninu, atletskim trenerom i velikim entuzijastom, Draženom Lasićem. Ova staza će, kaže, puno pomoći u ostvarivanju sportskih ciljeva kninskog Atletskog kluba Sveti Ante.

No, Knin će, neovisno o ovoj maloj stazi sa četiri trake, dobiti pravu kružnu atletsku stazu u dužini od 400 metara koja će najvjerojatnije imati 6 traka. Naime, Vlada RH je ljetos na svom zasjedanju u Kninu donijela odluku da će s milijun i pol kuna financirati izgradnju te cijele, kružne atletske staze.

– Prema zadnjem razgovoru s Vladom, novac bi na račun Grada trebao sjesti početkom iduće godine – kazala je danas za Huknet kninska dogradonačelnica Kristina Perić.

Neslužbeno doznajemo da će se tek dovršena mala 120-metarska staza sa četiri trake ukloniti i preko nje graditi velika 400-metarska sa šest traka. No, da nije male staze i entuzijazma svih koji su se uključili u fundraising i izgradnju, vjerojatno cijela priča ne bi ni došla do Vlade koja je odlučila financirati ovaj veliki sportski infrastrukturni projekt.

Činjenica da će Knin dogodine imati pravu atletsku stazu, Dražena Lasića je navela na ozbiljno razmišljanje da u Kninu organizira pravi, veliki, seniorski atletski miting.

Evo i cijeloga intervjua s kninskim sportskim entuizjastom.

Dovršena je mala 120-metarska staza. Kako se osjećate?

Jako sam sretan. Ova staza će nam uvelike pomoći u svakodnevnom radu te u ostvarivanju naših visokih sportskih ciljeva.

Koje su dimenzije staze?

Staza je dimenzija 120 x 5,2 metra i ima četiri atletske trake. Dovoljno za trening sa mogućnošću organiziranja lokalnih i regionalnih natjecanja.

Podsjetimo se, koliko je to koštalo i tko je sve isfinancirao?

Radi se o iznosu od preko 120 tisuća kuna. Od tog iznosa 90 tisuća kuna je prikupljeno u humanitarnoj akciji “Čarobni svijet za kninsku kraljicu sportova”, a ostatak bi trebao osigurati Grad Knin. Treba i reći da je procjena vrijednosti napravljene staze otprilike dvostruko veća od tog iznosa pa je lako zaključiti da je bilo puno humanitarnog i volonterskog rada prilikom izgradnje. Stoga i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su pomogli na bilo koji način.

Kad će se početi graditi nova staza i kako će se to uklopiti sa postojećom?

Osobno ne znam puno o tim detaljima pa ovo pitanje možda i nije baš za mene. Mogu samo reći da se iznimno radujem i želim da se cijeli projekt realizira. Koliko ja znam, trebalo bi biti izgrađeno 400 metara kružne atletske staze. A kako će se uklopiti sa ovom našom već postojećom, to je pitanje za inženjere koji će raditi na ovom projektu. Nemam konkretnih naznaka o početku gradnje, puno sam se dao u izgradnju ove postojeće staze, vrijeme je da se vratim treninzima i ostvarivanju naših sportskih ciljeva.

Kakva je situacija sa zaletištem za skok u dalj?

Zaletište za skok u dalj je isto obnovljeno. Radi se o trening skakalištu na kojem se za sada ne mogu održavati ozbiljnija natjecanja.

Kad bude gotova prava kružna staza od 400 metara sa šest traka, hoćete li u Kninu organizirati neki respektabilniji atletski miting na razini Hrvatske?

Ha ha… To je pravo pitanje, pogodili ste u sridu! U kontekstu buduće izgradnje cijele kružne atletske staze u Kninu, ozbiljno razmišljam o organizaciji jednog pravog, velikog, seniorskog atletskog mitinga. Taj miting bi trebao izrasti iz naše tradicionalne utrke ”Najbrži Kninjanin/Kninjanka”. To je jedan od mojih trenerskih snova. Pravi atletski seniorski miting, vauuu…

Kakvi su planovi s Atletskim klubom, od koga najviše očekujete u 2018. godini?

Planovi za 2018. su bolji nego što smo ih imali za 2017. godinu.  Glavni planovi su povećati broj djece u klubu, sada kada imamo stazu, te još poboljšati njihove rezultate. Pojedinačno najviše očekujem od Marka Čeke koji bi trebao skakati preko 7,50 metara u dalj. No, hajdemo skromno, korak po korak…

Razgovor vodio: Ivica Šimić

Izbornik