• Naslovna
  • Društvo
  • Čupković: Zašto u brošuri Knina nema fotografija pravoslavnih sakralnih objekata? Jelić: Riječ je o previdu i to će se ispraviti

Čupković: Zašto u brošuri Knina nema fotografija pravoslavnih sakralnih objekata? Jelić: Riječ je o previdu i to će se ispraviti


Turistička zajednica grada Knina nakladnik je turističke brošure grada Knina koja za sada postoji u online verziji, a planira se i tiskati. Koncept brošure i naslove poglavlja osmislila je kninska Turistička zajednica, dizajn i grafički prijelom teksta i fotografija napravio je Paško Ivanović, a autor tekstova je Ivica Šimić.

Iako još nije tiskana, brošura je izazvala reakcije.

Profesor u mirovini i nekadašnji politički i civilni aktivist iz redova srpske nacionalne manjine, Dragoljub Čupković upozorio je u današnjem broju Slobodne Dalmacije da u turističkoj brošuri grada Knina nema fotografija pravoslavnih sakralnih objekata, odnosno “niti jednog fotografskog zapisa koji podsjeća na ono što su Kninu doprinijeli Srbi”.

– Napravljene su kardinalne greške i to ne prvi put, jer sam osobno prije nekoliko godina skrenuo pažnju odgovornim osobama iz TZ-a Knina na nedopustive ‘previde’. I to prvenstveno direktorici Matei Lozančić. U brošuri nema niti jednog fotografskog zapisa koji podsjeća na ono što su Kninu doprinijeli Srbi, a zasigurno ima veću težinu od izgovorene i zapisane riječi – kazao je između ostaloga za Slobodnu Dalmaciju Dragoljub Čupković te dodao da su sakralni objekti i u tekstualnom dijelu šturo spomenuti.

Direktorica Turističke zajednice Matea Lozančić odbacila je mogućnost da su sakralni objekti namjerno izostavljeni i istaknula da su u Turističkoj zajednici spremni napraviti potrebne izmjene i dopune.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić za Slobodnu je izjavio kako smatra da se tu nije radilo o namjernom izostavljanju nego da je riječ o previdu koji će se ispraviti.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Izbornik