• Naslovna
  • Kultura
  • U utorak na tvrđavi izložba “Nebeski Jeruzalem” akademske slikarice Ivane Ćavar

U utorak na tvrđavi izložba “Nebeski Jeruzalem” akademske slikarice Ivane Ćavar


U utorak, 21. studenog u 18. sati u Galeriji Kninskog muzeja otvorit će se izložba pod nazivom “Nebeski Jeruzalem” akademske slikarice Ivane Ćavar.

Ivana Ćavar rođena je 22. prosinca 1973. godine na Širokom Brijegu. Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je slikarstvo 1999. u klasi prof. Vasilija Josipa Jordana.

Studijski je boravila u Parizu 1999., na Ecole Nationale Superieure d’Arts, Lorient 2001. godine i u rezidenciji Cité Internationale des Arts, Paris 2016. godine.

Izlagala je na dvadeset i osam samostalnih i preko stotinu skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Izvela je nekoliko javnih radova sakralne tematike u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru akademske 2016./17. godine obranila je doktorsku disertaciju iz područja umjetnosti, polja likovnih umjetnosti, grane slikarstva, s temom Intimizam u slikama Kristova uskrsnuća pod mentorstvom prof. Vasilija Josipa Jordana.

I. Š.

Izbornik