U kninskoj knjižnici održana Eko radionica o lavandi


U okviru Mjeseca hrvatske knjige u kninskoj knjižnici održana je radionica izrade ukrasnih predmeta od lavande. Radionicu su održali travar i fitoterapeut Pero Antičević te diplomirani inženjer agronomije i profesorica poljoprivredne skupine predmeta Marija Vidović.

Knjižnica je bila pretijesna za sve one koju su željeli doznati više o ovoj kraljici među aromatičnim biljkama.

Djeca i mladi iz Čarobnog svijeta, Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej, Ekološke udruge Krka, Osnovne škole dr. Franje Tuđmana predvođeni nastavnicom Mirjanom Gudelj, ali roditelji, mentori i volonteri spomenutih udruga kao i drugi korisnici knjižnice rado su se odazvali na ovu kreativno edukativnu radionicu.

Sudionike radionice i njihovu želju za stjecanjem novih znanja došli su pozdraviti i gradonačelnik Marko Jelić i zamjenik gradonačelnika Marijo Ćaćić.

Travar Pero Antičević prezentirao je proizvode od lavande koji su plod dugogodišnjeg rada u ovom području. Tako smo imali priliku vidjeti kako nastaju mirisne vrećice, jastučići ili kravate, med i ulje. Svi koji su to željeli mogli su napuniti svoju mirisnu vrećicu ili izraditi svoj ukras od lavande.

Profesorica u Srednjoj školi Lovre Montija Marija Vidović sa svoje dvije asistentice, maturanticama Ivanom Dmitrović i Lucijom Keretom prisutnima su prezentirale proces nastajanja sapuna od lavande. Ove mirisne sapune raznih oblika koje su nam „skuhale“ najmlađi su ponijeli svojim kućama zajedno s receptom kojega možete pronaći na facebook stranici Narodne knjižnice Knin.

Izvor: Facebook stranica Narodne knjižnice Knin

 

Izbornik