• Naslovna
  • Sport
  • Matea Jelić brončana na Grand Prixu u Londonu; U polufinalu zaustavljena od svjetske prvakinje s tijesnih 6:7

Matea Jelić brončana na Grand Prixu u Londonu; U polufinalu zaustavljena od svjetske prvakinje s tijesnih 6:7


Kninjanka Matea Jelić, članica splitskog Marjana osvojila je brončano odličje na trećem i posljednjem Taekwondo Grand Prixu sezone koji se održava u Londonu.

U konkurenciji do 67 kilograma među 32 najbolje cure na svijetu u toj olimpijskoj kategoriji Matea je upisala dvije pobjede protiv Kineskinje Yunfei Guo 16:9 i protiv Ruskinje Poline Khan 8:1. Zaustavljena je tek u polufinalu s tijesnih 6:7 od aktualne svjetske prvakinje i brončane s olimpijskih igara Ruth Gbagbi.

Reprezentativka Obale bjelokosti je u fantastičnoj formi jer pored svjetske i olimpijske medalje ima u nizu tri medalje na tri grand prixa, zlato, srebro i broncu. Upravo je Gbagbi zaustavila Mateu i na prvom grand prixu u Moskvi te tada projurila sigurno do zlata. Mlada Jelić je ovom broncom osvojila i nagradni ček od tisuću dolara, ali i 14,4 boda na olimpijskim rang listama.

Podsjetimo, u taekwondou se grand prix boduje kao G4 turnir i nosi isti broj bodova poput europskog prvenstva, a plasman na grand prix može ostvariti samo 32 najboljih na olimpijskim rang listama u svijetu. Nakon što su ove godine održana tri grand prixa preostao je još finalni grand prix turnir na kojem će pozivnice dobiti 16 najboljih.

Izvor: HRT

Izbornik