• Naslovna
  • Kultura
  • U knjižnici održano Natjecanje u čitanju naglas, Pobjednice Marija Gečević i Simona Ognjenović

U knjižnici održano Natjecanje u čitanju naglas, Pobjednice Marija Gečević i Simona Ognjenović


U Narodnoj knjižnici Knin održano je Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole, na kojem je nastupilo dvanaest učenika iz dvije kninske osnovne škole.

U starijoj kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 6. do. 8. razreda prvo mjesto osvojila je učenica Marija Gečević iz 6. a razreda OŠ dr. Franje Tuđmana čija je mentorica Anita Škundrić. Drugom je proglašena Lana Marijanovć, a trećom Anamarija Franjić.

U mlađoj kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 3. do 5. razreda prvo mjesto osvojila je Simona Ognjenović, ujedno i najmlađa sudionica ovogodišnjeg natjecanja, učenica 3.a razreda OŠ dr. Franje Tuđmana čija je mentorica Jagoda Nakić. Druga je bila Antonija Mijatović, a treća Nora Tisaj.

Najboljima koji su se ovom pobjedom plasirali na županijsko natjecanje nagrade je uručio gradonačelnik Marko Jelić, koji im je prethodno kroz pozdravnu riječ ukazao na važnost čitanja i usavršavanja u istom.

U žiriju koji je odlučio o pobjednicima sjedili su; profesorica hrvatskog jezika Dolores Zelić, logopedinja Ana Čalić te komunikolog i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

Pobjednice će nastupiti na Županijskom natjecanju, a županijski pobjednici na nacionalnom koje će se održati 23. i 24. studenoga u Sisku.

Natjecanje u Kninu organizirala je Narodna knjižnica Knin, a na nacionalnoj razini organiziraju ga Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničnog društva i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ iz Siska.

I. Š.

Izbornik