• Naslovna
  • Sport
  • Osvrt Stipe Jarlonija na nastup članica TK Olympic Knin na Europskom prvenstvu

Osvrt Stipe Jarlonija na nastup članica TK Olympic Knin na Europskom prvenstvu


Piše: Stipe Jarloni

Ovog vikenda završilo je Europsko prvenstvo u taekwondou za kadete i kadetkinje u Budimpešti.

Sada, nakon prospavane noći, kad su se smirili doživljaji, mogu napisati koju riječ o nastupu predstavnica Taekwondo kluba Olympic Knin koji je kao najmlađa taekwondo sportska udruga u Hrvatskoj imao dva predstavnika na EP. To znači da smo jedan od tri kluba u cijeloj lijepoj našoj kojima je uspjelo kvalificirati više od jednog kandidata.

Ela Jelić nastupila je u kategoriji do 59 kg.

Ždrijeb, odnosno raspored borbi obično se slaže dan prije nastupa, no zbog tehničkih problema u Elinoj kategoriji ždrijeb je 15 minuta prije našeg nastupa promijenjen tri puta.

Najprije smo trebali nastupiti protiv predstavnice Francuske, no zbog izmjene su stavili predstavnicu Njemačke, da bi u prvu borbu na kraju ušli protiv Norveške.

Ne tražimo opravdanje, jer su izgovori za gubitnike, a rješenja za pobjednike, samo ću opisati slijed događanja.

Vodili smo te diktirali tempo borbe cijelo vrijeme u našu korist, tako da je prva runda završila 7:2 za nas, a druga runda visokih 16:10, nakon čega je Ela imala jedan pad gdje je izvrnula zglob na lijevoj nozi. Nakon toga, u završnoj rundi jednostavno je blokirala te je predstavnica Norveške, kako je borba išla prema kraju, došla do izjednačenja i tri sekunde prije kraja zabila i završni poen pa smo na kraju izgubili rezultatom 23:21.

Matea Jelić u kategoriji do 41 kg poražena je u drugom kolu od predstavnice Srbije rezultatom 24:20. Na kraju je njena protivnica završila kao viceprvakinja Europe.

Nijanse između šampiona i poraženog su jako, jako male. Bitno je ostati jak, uzdignute glave u jednoj i drugoj situaciji, jer kolo sreće se okrene prije nego li ti to spoznaš.

Idemo dalje, još jači i iskusniji. Jer mi smo spremni za velike stvari, a to ćemo i dokazati. Bravo Ela i Matea!

Stipe Jarloni

Izbornik