• Naslovna
  • Društvo
  • U srijedu uručenje ključeva stanarima novih zgrada; Donosimo popis korisnika kojima će se uručiti ključevi

U srijedu uručenje ključeva stanarima novih zgrada; Donosimo popis korisnika kojima će se uručiti ključevi


U srijedu će se u 10 sati održati svečano uručenje ključeva i ugovora o najmu korisnicima stanova novoizgrađenih višestambenih objekata u Kninu na adresi 72. Bojne vojne policije, izvijestili su iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Riječ je o višestambenim objektima sa 40 novoizgrađenih stambenih jedinica u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RHP), kojeg provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Korisnici novoizgrađenih stambenih objekata bivši su nositelji stanarskog prava, osobe iz organiziranog smještaja i bivše izbjeglice iz Bosne i Hercegovine. Ovom svečanom prilikom, uručit će se ključevi stanova i Ugovori o najmu za 36 obitelji korisnika.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje dostavio nam je i popis korisnika kojima će biti uručeni ključevi stanova. Popis možete pogledati OVDJE

Izgrađena su dva višestambena objekta, svaka sa 20 stanova, neto stambene površine 1.599,16 m² i 1.538,63 m².

Ovaj projekt, ukupne vrijednosti 3.475.781,00 EUR (26 milijuna kuna), realiziran je donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, uz nacionalno sufinanciranje u visini 25% ukupne vrijednosti projekta.

Na svečanosti obilježavanja završetka radova te uručenja ključeva i Ugovora o najmu prisustvovat će državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić,  i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević.

Bit će tu i Kent Healy, regionalni koordinator PRM ureda Sjedinjenih Američkih Država, Lisellote Isaksson, voditeljica Sektora Europske komisije za civilno društvo i socijalnu isključenost, regionalnu suradnju i programe na području zapadnog Balkana, Marja Seppala, voditeljica tajništva RHP-a u Razvojnoj banci Vijeća Europe, Anne-Christine Eriksson, regionalni predstavnik UNHCR-a za jugoistočnu Europu i Giuseppe Di Caro, predstavnik UNHCR-a u Republici Hrvatskoj,

 

Izbornik