Golubić: Ukrao pet pušaka, četiri pištolja i salamu


Policija je uhvatila 40-godišnjaka i njegovu 41-godišnju pomagačicu jer su provalili u kuću u Golubiću i ukrali oružje, streljivo i – suhomesnate proizvode.

Na slici možete vidjeti ukradeni arsenal (bez suhomesnatih proizvoda), a evo i cjelovitog izvješća Policijske uprave Šibensko-kninske:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za šest teških krađa, dvije krađe i četiri kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanae oružja i eksplozivnih tvari.

Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 41-godišnjakinja osumnjičena za pomaganje u počinjenu kaznenog djela teške krađe.

Osumnjičeni je 20. svibnja u večernjim satima u Golubiću provalio u kuću 48-godišnjaka iz koje je otuđio tri lovačke puške, četiri pištolja, dvije zračne puške, oko 700 komada streljiva raznog kalibra, raznu lovačku opremu i suhomesnate proizvode, nakon čega otuđene predmete odvozi kući svojim osobnim vozilom u kojemu ga je čekala osumnjičena 41-godišnjakinja, a koje je došla s namjerom da mu pomogne u počinjenju kaznenog djela. .

Dio otuđenih predmeta, i to uglavnom dio streljiva i lovačke opreme, osumnjičeni su odbacili u rijeku Krčić, iznad drugog slapa, gdje su 13. lipnja djeca s tog područja pronašla dio streljiva i opreme i predala ga policiji, a drugi dio streljiva s tog mjesta je izuzela policija.

Prije pretrage, koja je trebala biti provedena jučer, 29. kolovoza temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao jedan pištolj i 20 komada pripadajućeg streljiva, torbu s većom količinom raznog nakita i motornu pilu. Ovom prilikom je kod osumnjičenog pronađena i oduzeta ručna bomba i 365 vojnog streljiva, što sve je osumnjičeni ilegalno posjedovao.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u srpnju ove godine dio otuđenog vatrenog oružja, čije je posjedovanje dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje, i to lovačku pušku i dva pištolja, dao u posjed 58-godišnjaku i dvojici 42-godišnjaka.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni u siječnju i veljači na području Knina provaljivao u obiteljske kuće iz kojih je otuđio motornu pilu, nakit i novac. Svi otuđeni predmeti ovim kaznenim djelima su pronađeni i vraćeni oštećenim osobama.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a protiv osumnjičene 41-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava redovnim putem, dok je protiv 58-godišnjaka i dvojice 42-godišnjaka je podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.”, stoji u podužem policijskom izvještaju.

I. Š.

Izbornik