• Naslovna
  • Društvo
  • U petak 1. rujna u Kninu Okrugli stol Hrvatske udruge socijalnih radnika i Centra za socijalnu skrb Knin „Starost bez nasilja – dostojanstvena starost“

U petak 1. rujna u Kninu Okrugli stol Hrvatske udruge socijalnih radnika i Centra za socijalnu skrb Knin „Starost bez nasilja – dostojanstvena starost“


Hrvatska udruga socijalnih radnika i Centar za socijalnu skrb Knin organiziraju u petak, 1. rujna u dvorani Veleučilišta Marka Marulića s početkom u 11 sati Okrugli stol pod nazivom „Starost bez nasilja – dostojanstvena starost“.

Izlagači na okrugom stolu bit će ravnateljica Centra za socijalnu skrb Knin Josipa Buzdovačić i predstavnice Hrvatske udruge socijalnih radnika, stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom u području prevencije i suzbijanja nasilja i zaštite osoba starije životne dobi Marijana Ljubić, Tatjana Katkić Stanić, Ljiljana Vrbić i Štefica Karačić .

Okrugli stol je namijenjen osobama starije životne dobi i članovima njihovih obitelji kao i neformalnim njegovateljima te stručnjacima koji skrbe o starijim i nemoćnim osobama, predstavnicima medija, mladima i nositeljima politika, ali i ukupnoj javnosti koja treba i može graditi društvo u kojem će osobe starije životne dobi imati status i kvalitetu života kakvu zaslužuju.

Ovaj skup se organizira u okviru Projekta pod nazivom „Dostojanstvo nema alternativu – starost je dovoljno izazovna i bez nasilja„ koji Hrvatska udruga socijalnih radnika provodi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju , obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Partneri u ovom projektu su: Centar za socijalnu skrb Knin, Dom za starije osobe Vukovar, Centar za socijalnu skrb Vukovar, Dom za starije osobe „Alfredo Štiglić „ Pula i Udruga socijalnih radnika Istarske zupanije, a suradnici na projektu su regionalne udruge socijalnih radnika.

Cilj projekta je osvješćivanje problema nasilja nad starijim osobama kroz kampanju i informiranje javnosti o pravima starijih osoba na dostojanstveno starenje ispunjeno poštovanjem.

Ovim projektom želi se senzibilizirati stručnjake, medije i javnost za problem nasilja nad starijim osobama koji je u našem društvu još uvijek nedovoljno prepoznat.

Organizatori očekuju da će na okruglom stolu sudjelovati građani Knina, osobe starije životne dobi, članovi njihovih obitelji i stručnjaci te volonteri koji se bave zaštitom osoba starije životne dobi kao i zaštitom prava posebno osjetljivih socijalnih skupina.

Sudjelovanje na stručnom skupu biti će prijavljeno Hrvatskoj komori socijalnih radnika radi bodovanja.

Pozivaju se svi zainteresirani da svoje sudjelovanje na okruglom stolu prijave Hrvatskoj udruzi socijalnih radnika na e-mail : husr@zg.t-com.hr najkasnije do 28.08.2017.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti tajnici HUSR-a Petri Begović na tel: 4550-757 ili na mob: 098 229 167 ili ravnateljici CZSS Knin, Josipi Buzdovačić, na tel: 091 1522 365.

Evo i programa okruglog stola:

11.00 Uvod: predstavljanje projekta i izvoditelja

11.15 Prepoznavanje i suzbijanje nasilja nad starijim osobama na
području Šibensko-kninske županije

11.30 Uvodno o nasilju : oblici, opseg , rizici i posljedice

11.45 Specifičnosti nasilja nad starijim osobama

12.00 Istraživanja o zlouporabi prava starijih osoba

12.15 Nasilje nad starijim osobama oboljelim od Alzheimerove
bolesti i drugih demencija

12.30 Zanemarivanje i zlostavljanje starijih osoba u instituciji

12.45 Rasprava

13.30 Zaključci

I. Š.

Foto:  pixabay (CC0 Creative Commons)

Izbornik