• Naslovna
  • Crna kronika
  • Tri osobe na području županije osumnjičene za izazivanje požara bez materijalne štete

Tri osobe na području županije osumnjičene za izazivanje požara bez materijalne štete


Policija je na području naše županije osumnjičila tri osobe za izazivanje požara. Evo i cjelovitog izvještaja PU Šibensko-kninske.

U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 22. kolovoza oko 1.05 sati u mjestu Podumci, neposredno kod skretanja za zaseok Sučići, upaljenom cigaretom zapalio suhu travu s unaprijed stvorenom namjerom da otvorenim plamenom izazove požar. Tom prilikom osumnjičeni je po policijskim službenicima zatečen u počinjenu kaznenog djela, nakon čega je osobnim automobilom Opel Astra, šibenskih registracijskih oznaka pobjegao s mjesta događaja. Osumnjičeni je oko 1.07 sati na udaljenosti 100 od mjesta događaja po policijskim službenicima zatečen u zaustavljenom vozilu s ugašenim svjetlima.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u vremenu od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina uporabom upaljača na otvorenom prostoru u sedam navrata palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom izazivanja požara. Ovom prilikom nije nastala materijalna šteta, jer je tako izazvani požar brzo uočen i od strane vatrogasaca ugašen.
Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je 28-godišnjak zbog bolesti djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje, slijedom čega će nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeto Posebno izviješće. O svemu utvrđenom tijekom ovog kriminalističkog istraživanje će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.

U ovoj Policijskoj postaji je provedeno kriminalističko istraživanje i nad 75-godišnjakinjom za koju je utvrđeno da je jučer, 22. kolovoza oko 17 sati u mjestu Biskupija, na otvorenom prostoru, pri spaljivanju odjeće, izazvala požar koji se proširio na to područje. Požar je oko 18.03 sati ugašen, a pri požaru nije nastala materijalna šteta.
Protiv 75-godišnjakinje će nadležnom Prekršajnom sudu biti podnijet Optužni prijedlog po članku 8. Zakona o zaštiti od požara.
I. Š.

Izbornik