• Naslovna
  • Kultura
  • Večeras u Ivoševcima Burnumske ide uz predstavu “Orfej i Euridika” i nastup Ane Rucner; Polazak iz Knina u 18:30; Prijevoz i ulaz – besplatni

Večeras u Ivoševcima Burnumske ide uz predstavu “Orfej i Euridika” i nastup Ane Rucner; Polazak iz Knina u 18:30; Prijevoz i ulaz – besplatni


Večeras će se s početkom u 20 sati u organizaciji NP Krka u amfiteatru u Ivoševcima održati XI. Burnumske ide.

Središnji događaj manifestacije “Borba za vlast stara dvije tisuće godina” održat će se u amfiteatru s početkom u 21 sat. Narator Mario Petreković vodit će posjetitelje kroz plesnu predstavu „Orfej i Euridika“, a sve uz vatreni performans te pratnju violončelistice Ane Rucner.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Organiziran je i besplatan prijevoz autobusom, a iz Knina autobus polazi u 18.30 sati s Autobusnog kolodvora. Povratak autobusom je poslije završetka programa.

Sajamski dio programa, koji će se odvijati ispred amfiteatra, uključuje edukativne radionice, prezentaciju legionarske skupine i njihove opreme, antičkih obrta, mirisnih pripravaka i tajnih recepata za ljubavne brige, raznih antičkih vještina (pisanje voskom, izradu drvenih igračaka, mozaika i bula, antičke škole), dotjerivanje (odijevanje i šminkanje), odmaranje na trikliniju, gatanje iz kostiju i raznih drugih zabavnih sadržaja. Za najmlađe posjetitelje održat će se prezentacija dječjih tiskanih publikacija NP „Krka“ i Rimljani, Burnum 4 kids i Tajna burnumske kockice.

I. Š.

Izbornik