• Naslovna
  • Politika
  • Josipa Rimac za Šibenik IN: ŽO može raspuštati gradske organizacije, a vjerojatno će dati i kakvo obrazloženje zašto nas raspuštaju i kada će dovesti povjerenika

Josipa Rimac za Šibenik IN: ŽO može raspuštati gradske organizacije, a vjerojatno će dati i kakvo obrazloženje zašto nas raspuštaju i kada će dovesti povjerenika


Nakon što je Županijski odbor šibensko-kninskog HDZ-a donio odluku o raspuštanju ogranka u Kninu, odnosno o pokretanju procesa razrješenja Gradskog odbora HDZ-a u Kninu i predsjednice odbora Josipe Rimac, ona je dala izjavu za Šibenik IN u kojoj ističe da svaki put netko pred Oluju “podiže temperaturu”.

– Svaki put pred ‘Oluju’ netko diže temperaturu u Kninu, pa je tako i sada, no navikla sam već na to. Statut HDZ-a je jasan i Županijski odbor može raspuštati gradske i općinske organizacije, a vjerojatno će dati i kakvo obrazloženje zašto nas raspuštaju i kada će dovesti povjerenika. Kako bilo, mi smo na sjednici Gradskog odbora napravili detaljnu analizu i raspravili to, a onda sam tom tijelu dala svoj mandat na raspolaganje smatrajući to moralnim i korektnim. No, oni moju ostavku nisu prihvatili i sada čekamo daljnje korake Županijskog odbora – kazala je Josipa Rimac.

Medijske napise o preseljenju u Zagreb nije htjela komentirati.

– Očito svi o meni znaju bolje nego ja sama, ali na to sam već navikla. Čula sam dosta varijanti o sebi i svojim životnim aktivnostima, a valjda ću na kraju odabrati ono što za mene bude najbolje. Blago meni kad svi misle o meni, no ja bih se najradije malo odmarala – rekla je.

Na pitanje hoće li se opet kandidirati za šeficu stranke u Kninu nakon raspuštanja kninskog HDZ-a, poručila je:

– Hipotetski, mogu se kandidirati opet, ali neka procedura ide svojim tijekom. Ne trčim pred rudo i ne pada mi na pamet izlijetati s izjavama prije vremena. Vidjet ćete. Sada je najvažnije da imamo sjednicu Vlade u Kninu – rekla je za Šibenik IN Josipa Rimac.

Izvor: Šibenik IN

Foto: Arhiva Hukneta

Izbornik