• Naslovna
  • Kultura
  • Sutra započinje Likovna kolonija, a u utorak izložba fotografija “Fotodoručak pod tvrđavom” izložba keramičkih radova

Sutra započinje Likovna kolonija, a u utorak izložba fotografija “Fotodoručak pod tvrđavom” izložba keramičkih radova


U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana
hrvatskih branitelja te 22. obljetnice VRO Oluja Pučko otvoreno učilište Knin u suradnji s Likovnom udrugom Knin organizirat će likovnu koloniju i dvije zanimljive izložbe.

Likovna kolonija ”Dinara 1995 – Knin 2017” trinaesta je po redu u povodu proslave Oluje. Ove godine će sudjelovati 20-ak likovnih umjetnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a održavat će se od 28. do 30. srpnja u prostoru učilišta te drugim lokacijama po izboru slikara. Sva djela ostaju gradu i organizatorima, a Organizacijski odbor je predložio da se ove godine daruju kninskoj bolnici. Svečanost u povodu otvaranja kolonije održat će se u petak, 28. srpnja s početkom u 20 sati u prostoru učilišta.

U utorak su u prostoru Hrvatske gospodarske komore na rasporedu izložba fotografija ”Fotodoručak pod tvrđavom” i izložba keramičkih radova kninskih amatera.

Izložba fotografija ”Fotodoručak pod tvrđavom”, nastavak je aktivnosti od 27. svibnja ove godine kada je u Kninu boravilo 21 fotograf iz cijele Hrvatske. Ti fotografi su po osobnom izboru fotografirali kninske znamenitosti i prirodne ljepote, a odabrana djela (po jedna fotografija od svakog sudionika) bit će izložena na ovoj izložbi.

Na izložbi keramike bit će izloženi radovi desetak kninskih keramičara. Nastavak je to rada skupine amatera koji su osnovna znanja i vještine savladali kroz program ”Izrada dekorativnih predmeta od gline” koji je tijekom 2016. godine provelo Pučko učilište. Na izložbi će biti prikazano stotinjak radova.

I. Š.

Izbornik