• Naslovna
  • Kultura
  • U nedjelju četvoro stand up komičara iz Studija smijeha nastupa na tvrđavi

U nedjelju četvoro stand up komičara iz Studija smijeha nastupa na tvrđavi


U nedjelju, 30. srpnja u 20:30 sati  četvoro poznatih hrvatskih stand up komičara iz Studija smijeha nastupit će na bini na tvrđavi.

Tomislav Primorac, Marina Orsag, Josip Škiljo i Tin Sedlar nasmijat će kninsku publiku u programu nazvanom “Best of  Studio smijeha”.

Događaj organizira Turistička zajednica grada Knina, a pokrovitelj je Grad Knin.

Evo i službenih biografija stand up komičara koje će Kninjani imati priliku vidjeti i čuti u nedjelju:

TOMISLAV PRIMORAC: Polovni Dalmatinac, živi u Splitu već 23 godine, ali rođen u Mostaru. Bavi se glazbom i crtanjem stripova, a u slobodno vrijeme završava studij fizike. Ne voli ništa što vole mladi. Druželjubiv, komunikativan, pristojan, uvijek pozdravlja susjede na stubištu. Donedavno se na facebooku zvao Potencijalni Serijski Ubojica, ali su mu iz nekog razloga to zabranili, pa je prisiljen koristiti svoje dosadno ime i prezime, Tomislav Primorac.

MARINA ORSAG: Osnivačica Večeri otvorenog mikrofona, stand up comedy radionica te comedy kluba Studio Smijeha, kao i jedna od osnivačica same stand up comedy scene u Hrvatskoj. U jedanaest godina karijere iza sebe ima preko 2000 nastupa u regiji i svijetu, titulu Najbolje stand up komičarke Balkana 2013. te najbolje/g komičara/ke Kontinentalne Europe i Rusije 2015. Vječiti Petar Pan i netko tko svojom nepresušnom energijom vodi publiku apsurdnim kanalima svog uma.

JOSIP ŠKILJO: Tridesetdvogodišnji “mladić” koji je često blizu mikrofona uz pomoć kojeg putem radio valova davi slušateljstvo, kada nije u prilici to raditi u živo. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Kako je kronično neispavan, često zaspe za stolom ili za šankom u sred razgovora. Ljubitelj je adrenalina, pa zato vozi biciklu po Splitskim ulicama. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san – ne radit ništa!

TIN SEDLAR: Posudio je stas 7. patuljku u crtiću „Snjeguljica i 7 patuljaka“, boji se svega što je više od 168 cm, voli sve što vole mali. Hobiji su mu nogomet i pokazivanje osobne na ulazu u noćne klubove. Diplomirao je pedagogiju na Filozofskom fakultetu i radi kao pedagog u osnovnoj školi. Poznat je po tome što neugodne situacije može učiniti još neugodnijima i uopće mu zbog toga nije neugodno. Da je žensko, zvao bi se Lea i nosio bi minice i štikle. S obzirom da se ipak rodio kao muško, zove se Tin i nosi štikle. Voli glumiti u predstavama za djecu jer je i sam dijete – unutra i izvana. Stand up ga opušta i ostvaruje mu rijetke želje da nekome govori s visoka.

I. Š.

 

 

Izbornik