• Naslovna
  • Sport
  • Matea 5. na Svjetskom prvenstvu; U borbi za medalje izgubila 4 sekunde prije kraja od dvostruke osvajačice olimpijskih medalja

Matea 5. na Svjetskom prvenstvu; U borbi za medalje izgubila 4 sekunde prije kraja od dvostruke osvajačice olimpijskih medalja


Članica Splitskog Marjana, Kninjanka Matea Jelić zauzela je peto mjesto u kategoriji do 67 kilograma na Svjetskom seniorskom prvenstvu u taekwondou održanom u Južnoj Koreji.

U borbi za medalju Matea Jelić je izgubila od Nur Tatar iz Turske na zlatni bod. Matea je vodila 4:0, Turkinja se vratila na 4:3, a četiri sekunde prije kraja sudac je Matei dodjelio opomenu za 4:4. U ekstra rundi Nur je pred kraj borbe pobijedila udarcem šakom za 1:0. Dodajmo da je Nur Tatar osvajačica čak osam svjetskih, europskih i olimpijskih odličja, srebrna je bila na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., a brončana na zadnjoj Olimpijadi u Riju 2016. godine.

U prvom kolu SP-a Matea Jelić pobijedila je veliku Evu Calvo Gomez iz Španjolske rezultatom 5:0. Calvo je aktualna srebrna sa olimpijskih igara iz Rija i sa posljednjeg svjetskog prvenstva te bivša europska prvakinja uz još jednu svjetsku broncu iz 2013.

U drugom kolu Matea Jelić slavila je protiv Kolumbijke rezultatom 4:2 da bi je u borbi za medalje zaustavila Nur Tatar.

Čestitamo Matei na izvanrednom sportskom rezultatu!

Izvor: www.tkdmarjan.hr

Izbornik