• Naslovna
  • Sport
  • Sa Prvenstva Hrvatske TK Olympic se vraća s tri brončane medalje i kvalifikacijom M. Jelić na Svjetsko prvenstvo

Sa Prvenstva Hrvatske TK Olympic se vraća s tri brončane medalje i kvalifikacijom M. Jelić na Svjetsko prvenstvo


Sa Prvenstva Hrvatske u taekwondou za juniore i kadete održanom u Zadru TK Olympic se vraća s tri brončane medalje i kvalifikacijom Matee Jelić (mlađe) na Svjetsko i Europsko prvenstvo.

Matea Jelić (mlađa) sa dvije pobjede i brončanom medaljom postala je najbolja kadetkinja do 41 kg te je na taj način osigurala kartu za Svjetsko i Europsko prvenstvo. Tako je Olympic uspio kvalificirati i drugog predstavnika na spomenuta natjecanja.

Mateina sestra Ela Jelić zbog povrede noge nije bila sigurna za nastup do zadnjeg dana, no zbog ljetnje stanke koja slijedi, odlučila je riskirati te je osvoila medalju brončanog sjaja.

U osvajače medalja upisala se i Petra Batić u kategoriji +59 kg koja je na svom prvom državnom prvenstvu osvoila broncu.

Glavni trener Stipe Jarloni nije mogao sakriti oduševljenje učinjenim u protekloj sezoni.

– U godinu i pol dana stvorili smo najbrojniji sportski klub u gradu Kninu koji broji oko 100 članova te uspjeli, pored klubova koji djeluju dvadesetak godina, osigurati dva predstavnika na dva velika natjecanja. A to nije mala i lagana stvar. Na kraju sezone zahvalio bih se svim svojim članovima na ukazanom povjerenju, njihovim roditeljima na podršci, sponzorima, kojih je ponešto i bilo te najavljujem nove upise na jesen kada započinje nova školska godina – referirao je Jarloni.

I. Š.

Izbornik