• Naslovna
  • Društvo
  • Održano predavanje “Camino de Santiago”: Kninjani Lucia i Ivo podijelili svoja iskustva

Održano predavanje “Camino de Santiago”: Kninjani Lucia i Ivo podijelili svoja iskustva


Danas je u dvorani Veleučilišta Marka Marulića održano predavanje “Camino de Santiago” na kojem su svoja iskustva sa ovoga 800 kilometara dugog hodočašća prenijeli Jussara Lucia Tomljenović koja je put prešla ove godine te Ivo Duilo koji je to učinio prošle godine.

– Svatko ima svoju priču i svoju motivaciju. Neki su dali zavjet, nečiji motivi su natjecateljski, a neki motiv pronađu na samome putu – kazao je Ivo Duilo te je otkrio što ga je na Caminu najviše dojmilo.

– Upoznao sam Nizozemca, ateista, čovjeka oboljelog od raka. Na Caminu je zaželio da ozdravi. Odmah po povratku s hodočašća otišao je na kontrolu. Nalazi su govorili da je on potpuno zdrav čovjek – ispričao je Duilo.

Jussara Lucia Tomljenović koja je na hodočašću izgubila 12 kilograma također je upoznala zanimljive ljude, a među njima i 90-godišnjakinju koja je Camino prešla 25 puta.

– Na Caminu se dogode i kolebanja i pitanja samome sebi: “što mi je ovo trebalo?”. Ipak, kada se približavaš kraju, nisi sretan nego tužan. Jer vraćaš se u realnost, vraćaš se brigama i obvezama – ispričala je Jussara koja je otkrila i svoj moto koji glasi: “Ne sanjaj svoj život, živi svoje snove”.

Kao velike dobiti ovoga hodočašća oboje Kninjana su istaknuli osjećaj zajedništva, međusobno pomaganje te upoznavanje novih zanimljivih ljudi.

Predavanje su organizirali Feral News i udruga Carza, a moderatorica je bila Josipa Bare.

Ivica Šimić

Izbornik