• Naslovna
  • Politika
  • Utemeljitelji HDZ-a Šibensko-kninske županije uputili priopćenje u povodu ishoda lokalnih izbora

Utemeljitelji HDZ-a Šibensko-kninske županije uputili priopćenje u povodu ishoda lokalnih izbora


Na e-mail nam je stiglo pripopćenje za javnost Zajednice utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman“ Šibensko-kninske županije koje prenosimo u cijelosti:

“1. Utemeljitelji HDZ-a Šibensko-kninske županije daju punu potporu predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u nastojanju očuvanja stabilnosti, okupljanju parlamentarne većine i nastavku uspješnog rada Vlade Republike Hrvatske, a u interesu političke i gospodarske stabilnosti Republike Hrvatske.

2. Zahvaljujemo se građanima Šibensko-kninske županije i cijele Hrvatske na ukazanom povjerenju na lokalnim izborima na kojima je HDZ trijumfalno pobijedio.

3. Posebno izražavamo zadovoljstvo u pomaku rezultata stranke u većim gradovima, poput Splita i Dubrovnika gdje HDZ nije obnašao vlast u prošlom mandatu.

4. Sa rezultatima HDZ-a u nekim općinama i gradovima ne možemo biti zadovoljni. Moramo istaknuti izborni rezultat u gradu Kninu i ostalim općinama i gradovima u kojima HDZ nije postigao očekivane rezultate, gdje su na žalost isti posljedica zasićenosti dosadašnjim vodstvom, izostanak kvalitetnog programa i propuštanja prilike da se na ovim lokalnim izborima iziđe s novim svježim ljudima i idejama koje glasači tradicionalno podržavaju.

Utemeljitelji Šibensko-kninske županije na žalost su bezuspješno ukazivali na problem nedovoljne podrške čelnika i kandidata na izborima za gradonačelnike i načelnike od strane birača. Odgovornost za takvo stanje u prvom redu snosi gradski odbor HDZ-a grada Knina i općinski odbori koji nisu prepoznali potrebe i očekivanja birača te kako odgovoriti na takve zahtjeve i izazove.
Posebno se treba istaknuti da Gradski odbor grada Knina nije prepoznao političko stanje i iznimnu političku važnost HDZ-a i izbornih rezultata u gradu Kninu.

Iz navedenih razloga, utemeljitelji Šibensko-kninske županije smatraju da je u ovom trenutku potrebno napraviti promjene u lokalnom stranačkom vodstvu te imenovati povjerenstva koja bi stranku vodila u tim promjenama.
Predlažemo također provesti detaljnu analizu izbornih rezultata za Šibensko-kninsku županiju na svim razinama, a sve s ciljem poboljšanja i stjecanja boljih rezultata Hrvatske demokratske zajednice.”,

stoji sve u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Zajednice utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman“ Šibensko-kninske županije, Ivica Bratić.

I. Š.

Autorska prava: Huknet/MEDIAN kreativna rješenja, Šibenik

Izbornik