• Naslovna
  • Društvo
  • Hodočašće Jussare Lucie Tomljenović u Santiago: Camino je gotov – čestitke i sretan povratak!

Hodočašće Jussare Lucie Tomljenović u Santiago: Camino je gotov – čestitke i sretan povratak!


Prenosimo tekst Feral Newsa o hodočašću Kninjanke Jussare Lucie Tomljenović u Santiago.

Jussara Lucia je stigla!

Nakon 34 dana neprekidnog hoda, nekoliko žuljeva, velikog umora, boli itd., cilj je dostignut. Svih 790 kilometara je gotovo. Dalekog 22. travnja oko 6 ujutro “pali” su prvi koraci. Iz malog mjesta St. Jean de Piede, na zapadu Francuske krenuo je uspon na Pirineje. Prva dva dana (za mnoge i jedina) treba se penjati 52 kilometra, u prosjeku oko 8 sati hoda dnevno. Iz dana u dan mijenjale su se dužine, vrijeme (jedan dan dobije opekotine od sunca, a dan kasnije se čovjek smrzne od hladnoće – ipak je to planina), samo bol ostaje.

Prvi dio Španjolske (pokrajina Navarra) je prohodala kroz prvih 5 dana. Najpoznatiji grad je Pamplona (poznat po bijegu ljudi ispred bikova), a to je dosta razvijena pokrajina. Nakon Navarre prehodala je i Baskiju, vrlo neobičnu, ponosnu, ali i zatvorenu zajednicu.

Slijedeća pokrajina je Castilla i Leon, poznata po gradu Burgosu i jednoj od najljepših španjolskih katedrala. Na kraju, prehodala je i Galiciju, vrlo lijepu pokrajinu, i za razliku od dosadašnjeg dijela i vrlo otvorenu pokrajinu.

Danas kod katedrale u Santiagu uzima Compostelu,  odnosno potvrdu da je hodočašće obavljeno onako kako treba (bez švercanja, stopiranja, autobusa i sl.), nakon čega slijedi koji dan odmora i povratak u svoj grad.

Čestitke još jednom i sretan povratak u Knin!

Tekst i foto: Feral News

Izbornik