• Naslovna
  • Društvo
  • Ekološkoj udruzi ‘Krka’ Grb Šibensko-kninske županije – kninska Eko-Krka otvorila podružnicu u Šibeniku

Ekološkoj udruzi ‘Krka’ Grb Šibensko-kninske županije – kninska Eko-Krka otvorila podružnicu u Šibeniku


Povodom Dana Šibensko-kninske županije u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, među kojima se ove godine našla i Ekološka udruga ‘Krka’. Dodjela priznanja bila je prigoda da ova kninska udruga najavi svoje širenje iz Knina na Šibenik.

Ekološkoj udruzi ‘Krka’ iz Knina dodijeljen je Grb Šibensko-kninske županije zbog iznimnog doprinosa u zaštiti okoliša, poticanja i promocije ekološkog turizma s ciljem poboljšanja kvalitete života i održivoj razvoja na području Šibensko-kninske županije.

– To je jedno veliko priznanje za jednu malu udrugu i iznimna mi je čast biti među nagrađenima. U svom gradu smo u svojih 13 godina djelovanja napravili puno lijepih stvari i drago nam je da je to prepoznato i izvan naše mikrosredine. Ako bude sreće, napravit ćemo još mnogo toga i, nadamo se, ne samo u Kninu – rekao nam je predsjednik Eko-Krke Srečko Kmetič izražavajući svoje veliko zadovoljstvo zbog ovog priznanja županije.

Nada da će svoje ekološke aktivnosti provoditi i izvan Knina potkrijepljena je i konkretnim koracima.

– Evo, upravo smo u Šibeniku utemeljili podružnicu Ekološke udruge ‘Krka’. Imali smo ovih godina dosta upita i poziva Šibenčana u kriznim i manje kriznim situacijama, tako da je osnivanje podružnice bila samo stvar tehničke prirode. Namjera nam je od Grada Šibenika zatražiti prostor u Narančastoj zgradi, gdje bi ustrojili naš Zeleni telefon i otvoriti Zelenu knjižnicu igračaka. Želimo ove i druge naše projekte koje uspješno provodimo u Kninu preslikati i u Šibeniku – rekao je Kmetič.

Izvor: Tris Portal; Foto: H. Pavić

Izbornik