• Naslovna
  • Društvo
  • Predstavljena kninska iskustva u povlačenju EU sredstava; Ministarstvo regionalnog razvoja financirat će 12 posto velikog EU projekta

Predstavljena kninska iskustva u povlačenju EU sredstava; Ministarstvo regionalnog razvoja financirat će 12 posto velikog EU projekta


U Gradskoj vijećnici danas je održana konferencija “Predstavljanje iskustava grada Knina u povlačenju EU sredstava”.

Na ovaj način se Grad Knin pridružio obilježavanju Dana otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji, a cilj konferencije bio je predstaviti javnosti pozitivna iskustva aktivnih korisnika EU sredstava s područja grada Knina.

Svoja iskustva i projekte predstavili su Ekološka udruga Krka, Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej, Udruga Zvonimir, Pučko otvoreno učilište Knin, Turistička zajednica grada Knina i Veleučilište Marka Marulića.

Direktorica Komunalnog poduzeća Sanja Bebek upoznala je javnost s IPA projektom čija je provedba još u tijeku. Odgovorila je i na pitanje Inge Kukolj iz Ekološke udruge Krka o situaciji s pročišćivačem.

– Pročišćivač mora proraditi i bit će u funkciji. Izvođač radova je dužan predati funkcionalni pročišćivač – kazala je i izvijestila da je EU produljila rok za izvedbu ovoga segmenta projekta.

Voditeljica jedinice za Intervencijski plan 191 milijun kuna vrijednog EU projekta, Josipa Rimac izvijestila je kako se u financiranje uključilo i Ministarstvo regionalnog razvoia i EU fondova.

– Osamdeset i pet posto vrijednosti projekta financira EU, no 15 posto trebala je financirati jedinica lokalne samouprave, a to su za Grad Knin prevelika sredstva. Tražili smo zato od Ministarstva regionalnog razvoja da iznađe rješenje nakon čega je ministrica Gabrijela Žalac prihvatila prijedlog da 12 posto financira ovo ministarstvo. Preostalih tri posto obveza je Grada što će se realizirati kroz rad zaposlenika Gradske uprave – izvijestila je Rimac.

Dodala je i da će Grad dobiti 3 milijuna kuna za osposobljavanje kadrova i jačanje kapaciteta.

Danas su podijeljeni i certifikati za 14 osoba koje su u organizaciji Razvojne agencije sudjelovale na edukacijama o EU projektima.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik