Obilježen Dan 3. mehanizirane bojne “Pauci”


Vijest i foto: HRT Centar Knin

U vojarni Kralj Zvonimir danas je obilježena 26. obljetnica 4. gardijske brigade i Dan 3. mehanizirane bojne “Pauci”. U najvećim akcijama Hrvatske vojske, život je izgubilo 199 pripadnika legendarne 4. gardijske, a ranjeno je 1600.

Na ratni put postrojbe podsjetio je zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade i izaslanik zapovjdenika Hrvatske kopnene vojske,  brigadir Tihomir Kundid.

“Povijest koja nas je odredila i dala nam identitet, ne smijemo ignorirati. I to je apel mladim pripadnicima da pamtite kako je stvorena država čiju zastavu nosite na ramenu”, istaknuo je Kundid.

“3. mehanizirana bojna “Pauci” ove je godine ispunila ključnu zadaću-integrirala borbeno-oklopno vozilo Patrija u svoju postrojbu”, rekao je zamjenik zapovjednika brigade, bojnik Ivica Armada. Pred vojnicima su novi izazovi- stalno usavršavanje i obuka. “Obuka treba biti u središtu vašeg interesa,besprijekorna razina obučenosti i uvježbanosti-to je vaša obveza”, proučio je zapovdjenik Gardijske mehanizirane brigade, brigadir Tihomir Kundid.

Na današnjoj svečanosti su dodijeljene prepoznatljive crvene beretke novim pripadnicima Pauka te uručena priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima.

Izbornik