• Naslovna
  • Društvo
  • U Kninu danas središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

U Kninu danas središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti


verzija 1Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja započinje danas u Kninu već u 8 sati ujutro budnicom ulicama grada nakon čega u 9.30 sati slijedi svečanost podizanja državne zastave na kninskoj tvrđavi te u 10.10 sati mimohod pripadnika Oružanih snaga, policije, braniteljskih udruga i državnog vrha od tvrđave, preko kružnog toka do glavnog trga.

U 10.50 sati predviđeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomenika hrvatske pobjede „Oluja ’95“ na glavnom kninskom trgu gdje će se u 11 sati održati i središnji dio proslave uz govore čelnih ljudi države i grada.

Po završetku središnje svečanosti, u 12.00 sati, u Domu HV održat će se svečani prijem ministra unutarnjih poslova, ministra obrane i ministra branitelja za ratne zapovjednike i sudionike Vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Također u 12 sati, hrvatskom generalu Anti Gotovini će se na terasi Doma HV dodijeliti prizanje počasnog građanina Šibensko-kninske županije.

Uz Gotovinu, svoj dolazak u Knin su najavili i generali Mladen Markač i Ivan Čermak.

Svečana sveta misa za domovinu održat će se u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u 13.30 sati.

Od 12 do 14 sati na parkiralištu iza iza Konzuma građanima i posjetiteljima će se dijeliti vojnički grah.

Proslava se nastavlja u 17.30 sati finalnom utakmicom  Malonogometnog turnira djece hrvatskih branitelja na igralištu s umjetnom travom te u 18.40 nogometnom utakmicom između Veterana 4 i 7 gardijske brigade te  reprezentacije Hrvatskog sabora na stadionu NK Dinara.

U 19 sati na glavnom trgu tradicionalnu korčulansku Morešku izvest će društvo „Sveta Cecilija“ iz Korčule, a u 21 sat, također na trgu, predviđen je svečani koncert HRT-a, nakon čega će u 22.30 sati koncert održati Oliver Dragojević i Jelena Rozga čime završava današnji program proslave Dana domovinske zahvalnosti u Kninu.

Izbornik