• Naslovna
  • Društvo
  • U petak okrugli stol “Knin – sjecište željezničkih pravaca“

U petak okrugli stol “Knin – sjecište željezničkih pravaca“


“Knin – sjecište željezničkih pravaca“ naziv je okruglog stola koji će se u petak u 12 sati održati u dvorani Ureda HGK za područja posebne državne skrbi u Kninu.

Tema okruglog stola je aktualna i od velikog značaja za gospodarski razvoj kako Dalmacije tako i ostalih djelova RH i susjedne BiH. Cilj okruglog stola je potaknuti kvalitetnu raspravu o ulozi i značaju željeznice na gotovo sve dionike lokalnog i regionalnog razvoja.

Događanje je planirano kroz dva panela u kojima će panelisti u 10-minutnim izlaganjima, iznijeti svoja viđenja utjecaja i značaja željeznice na područje njihovog djelovanja. Planirana su izlaganja o planovima i razvojnim projektima željeznice, razvojnim projektima Šibensko-kninske županije, projektima i planovima grada Knina, ali i potrebama gospodarskih subjekata koji posluju na području Šibenko-kninske županije i šire. Potreba za revitalizacijom unske pruge koja bi olakšala poslovanje Jadranskim lukama, te ubrzala prijevoz tereta i putnika, te intermodalni prijevoz putnika, također su teme o kojima će se izlagati i raspravljati na panelima.

Sudionici rasprave su Tomislav Mihotić, državni tajnik za infrastrukturu, MMPI; Nikola Blažević, gradonačelnik Knina; Ratko Almer, direktor Pristupa infrastrukturi, HŽ Infrastruktura; Marijan Bilić; Rukovoditelj operativno-komercijalnih poslova, Luka Šibenik; Siniša Stanojević, direktor, Luka Split; Nikola Dragičević, direktor, Luka Zadar; Damjan Berić, županijski vjećnik Šibensko-kninske županije, Mladen Šimunac, predsjednik uprave, Micro projekt, Split; Mira Lepur, ravnateljica, Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Šibensko- kninske županije te Ivan Šimunec, Mobilita Evolva.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik