Pub kviz u knjižnici: Pobijedili Sudanski crnci


Ždragozdrndžuge nisu uspjele po treći put zaredom pobijediti na Pub kvizu u knjižnici, danas su njihovu seriju prekinuli Sudanski crnci pobijedivši s osvojenih 29 od moguća 34 boda.

Tako je danas pobijedila najmlađa ekipa na kvizu. Marin Kasalo i Mateo Milić su učenici šestoga razreda, a Lucas Vinicius Fonseca Tomljenović petoga razreda Osnovne škole Domovinske zahvalnosti.

Članovi preostalih šest ekipa koje su se danas natjecale su učenici i učenice osmih razreda pa je utoliko ova pobjeda Sudanskih crnaca za još veću pohvalu.

Drugo mjesto osvojile su Ždragozdrndžuge s 27, a treći su bili Smogovci s 23 boda.

Na četvrtom mjestu danas je bila ekipa 19th50 sa osvojenih 20 bodova. Ovaj rezultat je isto za posebnu pohvalu budući da je za ekipu igrala samo jedna natjecateljica, pošto ostali članovi ekipe danas nisu mogli doći.

Peto mjesto su osvojile Tarantule s 19,5 bodova, šesti su bili Logičari sa 17,5, a sedmi Brain Drain s osvojenih 17 od moguća 34 boda.

Činjenica da je posljednja ekipa osvojila sjajnih 50 posto od maksimalnog broja bodova govori da je opće znanje ovih mladih ljudi doista na visokoj razini. Pri tom treba i uzeti u obzir da je dobar dio pitanja iz današnjeg kviza bio na jakosnoj razini kvizova za odrasle.

Osim jumbo pizzom, kninska knjižnica nagradila je pobjedničku ekipu i s četiri nove knjige, budući da je ovaj kviz odigran u okviru manifestacije Noć knjige.

Evo i poretka za kviz ligu nakon tri odigrana kviza:

1. Ždragozdrndžuge 83,5
2. Sudanski crnci 79
3. Smogovci 78
4. 19th50 65,5
5. Tarantule 58,5
6. Brain Drain 58,5
7. Logičari 55,5
8. Čovjeki 53
9. Bossevi 46

Napomena: Ekipa koja ne dođe na neki od kvizova (a danas nisu došli Bossevi i Čovjeki) dobiva za kviz ligu onoliko bodova koliko je osvojila posljednja ekipa na kvizu. Ovaj put je to bilo 17 bodova.

Idući kviz je na rasporedu za tri tjedna, u subotu, 13. svibnja.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik