• Naslovna
  • Kultura
  • Fuzija Krke i sociologije književnosti: Danas u 18 sati na Veleučilištu predstavljanje knjige dr. Šime Pilića “Oko Krke”

Fuzija Krke i sociologije književnosti: Danas u 18 sati na Veleučilištu predstavljanje knjige dr. Šime Pilića “Oko Krke”


Narodna knjižnica Knin uključila se i ove godine u manifestaciju Noć knjige kojom se daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenome društvu.

U povodu Noći knjige danas će u 18 sati na Veleučilištu Marka Marulića biti predstavljena knjiga Šime Pilića “Oko Krke”. Kulturni događaj koji ne biste trebali propustiti, ako zbog ičega onda zbog neobičnosti teme i davanja Krki jednog posve novog smisla.

Riječ je o sociološkim raspravama i studijama nastalima od 2003. do 2014. godine koji se izravno ili neizravno odnose na rijeku Krku i njezino porječje. Knjiga je to koja obuhvaća sve dimenzije jedne rijeke kroz kulturološka stajališta i stajališta sociologije književnosti, preko ekoloških tema sve do nezaobilazne zavičajne baštine.

Knjigu će predstavljati Ana Šimić Sunko, dr. sc. Marko Sinobad i sam autor dr. sc. Šime Pilić.

Foto: NP Krka

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik