• Naslovna
  • Politika
  • Marko Jelić predstavio zamjenike i program i poslao upozorenje: “Naš grad polako umire!”

Marko Jelić predstavio zamjenike i program i poslao upozorenje: “Naš grad polako umire!”


Nezavisni kandidat za kninskog gradonačelnika dr. sc. Marko Jelić predstavio je večeras svoje zamjenike, Marija Ćaćića i Kristinu Perić te članove Nezavisne liste za Gradsko vijeće.

Predstavljen je i program čije su osnovne smjernice razvoj gospodarstva, podizanje kvalitete života stanovništva, razvoj efikasne i transparentne gradske uprave, održivo korištenje kulturno-povijesne i prirodne baštine te zaštita okoliša. Cjelokupni program možete pročitati OVDJE

Kao razlog kandidiranja Marko Jelić je istaknuo “umiranje grada”.

– Naš grad polako umire i gasi se. Gasi se iskra ljudskog postojanja koja ovdje plamti od kamenog doba. U zadnjih pet godina napustilo nas je pet tisuća ljudi – istaknuo je Jelić i upozorio da bi, ako se ovaj trend nastavi, Knin za nekoliko godina mogao imati tek 3-4 tisuće stanovnike te izgubiti ustanove koje sada ima.

Obećao je borbu.

– Obećavam da ću se boriti da svi budemo jednaki, da svi mi i naša djeca imamo jednake prilike. Za tu borbu spreman sam i umrijeti – kazao je Jelić i dodao kako Knin prvi put u povijesti ima detaljno razrađen gospodarski i društveni program na osnovu kojega će se stvoriti i radna mjesta koja će se, kako je istaknuo, dobivati prema sposobnostima.

Ukoliko pobijedi na izborima provest će, kazao je, forenzičku reviziju svih gradskih ustanova.

– Provest ćemo forenzičku reviziju svih ustanova. Nastojat ću nikoga ne otpuštati, ali će neki dobiti neka druga zaduženja. U gradske službe ljude će zapošljavati vanjska agencija – referirao je Jelić te najavio i izravnu demokraciju.

– Pomoću računala svi će se moći izravno uključiti u donošenje odluka – najavio je.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik