• Naslovna
  • Društvo
  • Noć knjige u Kninu: Borges i tango, Jurica Jelić i perzijski tar, Krka i sociologija književnosti, pričaonica i likovna radionica

Noć knjige u Kninu: Borges i tango, Jurica Jelić i perzijski tar, Krka i sociologija književnosti, pričaonica i likovna radionica


Pregršt događanja pripremila je Narodna knjižnica Knina u povodu manifestacije Noć knjige kojom se ovoga vikenda šestu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenome društvu.

Kninska knjižnica pripremila je za ovu “Noć knjige” neobične i lijepe fuzije i tandeme: Borges i tango, mikrotonalni glazbenik Jurica Jelić i perzijski tar, Krka i sociologija književnosti, pričaonica i likovna radionica…

Pričaonica i likovna radioica

Događanja započinju u petak u prijepodnevnim satima Kutić pričaonicom i likovnom radionicom za koje su zaduženi najmlađi korisnici Udruge za osobe s invaliditetom Sveti Bartolomej.

Fuzija Krke i sociologije književnosti; dr. Marko Sinobad predstavlja knjigu dr. Šime Pilića

Istoga dana u 18 sati na Veleučilištu Marka Marulića bit će predstavljena knjiga Šime Pilića “Oko Krke”. Kulturni događaj koji ne biste trebali propustiti, ako zbog ičega onda zbog neobičnosti teme i davanja Krki jednog posve novog smisla.

Riječ je o sociološkim raspravama i studijama nastalima od 2003. do 2014. godine koji se izravno ili neizravno odnose na rijeku Krku i njezino porječje. Knjiga je to koja obuhvaća sve dimenzije jedne rijeke kroz kulturološka stajališta i stajališta sociologije književnosti, preko ekoloških tema sve do nezaobilazne zavičajne baštine. Knjigu će predstavljati dr. sc. Marko Sinobad i sam autor dr. sc. Šime Pilić.

Spoj tanga i Borgesa; Milan Zoričić i Jasna Pokrajčić predstavljaju argentinski tango uz glazbenu pratnju Jurice Jelića na perzijskom taru i čitanje Borgesa

Nakon spoja Krke i sociologije književnosti, program u petak završava još jednim jako zanimljivim spajanjem: književnosti i plesa, točnije Borgesa i argentinskog tanga u prostoru Narodne knjižnice Knin.

Ovaj zanimljivi događaj u kninskoj knjižnici započinje u 19:30 sati, a bit će sačinjen od glazbe, knjige i plesnog pokreta.

Milan Zoričić, koji zajedno s Jasnom Pokrajčić vodi Tango školu Knin otplesat će tango uz pratnju tradicionalnog perzijskog instrumenta – tara kojega će odsvirati mikrotonalni glazbenik Jurica Jelić koji je i sam plesač tanga.

Paralelno, predstavit će se i dio bogatog opusa jednog od najslavnijih pisaca dvadesetog stoljeća Jorge Luis Borgesa koji je inspiraciju pronalazio u plesu ljubavi – tangu.

Pub kviz u knjižnici

Program Noći knjige završava u subotu u 12:30 sati kada će se u knjižnici održati treći po redu pub kviz za učenike osnovnih škola.

Vratite knjige bez zakasnine!

Na kraju, u okviru manifestacije knjige, u petak i u subotu, 21. i 22. travnja zaboravljene knjige moći će se vratiti bez plaćanja zakasnine.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

 

Izbornik