Održana zadnja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu: U 2016. dug smanjen za 6,5 milijuna kuna


U 2016. godini dug Grada Knina smanjen je za 6,5 milijuna kuna te sada iznosi 5,5 milijuna kuna, izvijestio je kninski gradonačelnik Nikola Blažević predstavljajući izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu.

Prihodi su u 2016. godini iznosili 44,8 milijuna kuna što predstavlja indeks izvršenja od 77,19, a rashodi su iznosili 38,3 milijuna.

Prihodi od poreza na dohodak veći od planiranih

Posebno iz ovoga izvještaja treba istaknuti da su prihodi od poreza i prireza na dohodak u prošloj godini bili veći od planiranih. Iznosili su 14 milijuna kuna s indeksom izvršenja od 106,8.

Riječ je o dobroj vijesti za Knin jer su ovi prihodi izravni pokazatelj stanja zaposlenosti u gradu.

Usvojen prvi rebalans; Promjene neznatne 

Gradsko vijeće usvojilo je danas i prvi rebalans proračuna za 2017. godinu. Planirani prihodi su neznatno smanjeni, točnije za 85 tisuća kuna i iznose 67,2 milijuna kuna. Rashodi su uvećani za 428 tisuća kuna te iznose 61,7 milijuna.

Razlozi ovako ranog rebalansa su usklađivanje s novim zakonom o izvršenju proračuna te usklađivanje uvjetovano smanjivanjem duga Grada.

Gradsko vijeće usvojilo godišnje izvješće gradonačelnika

Gradsko vijeće je usvojilo i izvještaj o radu gradonačelnika za 2016. godinu.

Gradonačelnik Blažević je u svom izvještaju upoznao javnost kako je Grad u prošloj godini za zakup prostora i površina, od komunalnih naknada i uređenja voda te od otkupa i prodaje stanova naplatio 3,8 milijuna kuna.

Kao najvažnije investicije u prošloj godini spomenuo je opremanje studentskog doma i priključenje istoga na komunalnu infrastrukturu, opremanje knjižnice te uređenje šetališta Hrvoja Požara.

Usvojen intervencijski plan za veliki EU projekt vrijedan 190 milijuna kuna

Od 27 točaka dnevnog reda današnje sjednice kninskog parlamenta svakako treba izdvojiti i usvajanje odluke o prihvaćanju intervencijskog plana grada Knina i sporazuma o provedbi plana s Ministarstom regionalnog razvoja i fondova EU te s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava.

Intervencijski plan i sporazum o njegovoj provedbi temelj su velikoga EU projekta vrijednoga gotovo 190 milijuna kuna.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik