• Naslovna
  • Društvo
  • Ministrica Murganić u Kninu najavila pomoć za dovršetak objekta Poludnevnog boravka

Ministrica Murganić u Kninu najavila pomoć za dovršetak objekta Poludnevnog boravka


Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić boravila je danas u radnom posjetu Kninu gdje se u gradskoj vijećnici sastala s predstavnicima Grada, Centra za socijalnu skrb, Crvenog križa i Caritasa nakon čega je posjetila Poludnevni boravak Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej te Odjel pedijatrije Opće i veternaske bolnice Hrvatskog ponosa.

Ministrica Murganić pohvalila je rad Udruge Sveti Bartolomej i njenog Poludnevnog boravka.

– Ovo je prekrasan objekat koji je lijepo opremljen, ali ono što posebno veseli jest da se ovdje osjeti kvalitetan stručni rad s djecom s poteškoćama kao i dobra suradnja s roditeljima. To je jedna udruga koja je nadišla okvire rada svih udruga – kazala je Murganić.

Da bi objekt Poludnevnog boravka potpuno bio dovršen i opremljen nedostaje oko pola milijuna kuna. Ministrica je po tom pitanju najavila pomoć.

– Ministarstvo u svom programu financiranja ima ugovore vezane za rad ove naše udruge. Sada su iskazali potrebu za proširenjem ugovora, a to unači i financijskih iznosa. Postoje raznorazne mogućnosti javljanja na fondove koji idu preko našeg ministarstva te svakako i mogućnost financiranja u jednom dijelu i završetka ovoga objekta – najavila je ministrica.

Ministrica Murganić posjetila je i Odjel pedijatrije kninske bolnice. U pratnji ministrice koja je ujedno i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski bile su i kninske članice Zajednice žena koje su donirale Odjelu pedijatrije osam televizora koji će biti postavljeni u sobe pacijenata.

Ministricu su u Kninu dočekali gradonačelnik Nikola Bležević sa suradnicima, dožupan Tomislav Vrdoljak, dugogodišnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac te ravnateljica kninske bolnice Kristina Bitunjac.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik