• Naslovna
  • Društvo
  • Ministar Krstičević u Kninu: Tražimo rješenje da 500 vojnika koji putuju na posao u Knin ostanu živjeti u Kninu

Ministar Krstičević u Kninu: Tražimo rješenje da 500 vojnika koji putuju na posao u Knin ostanu živjeti u Kninu


Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević danas je u Kninu izjavio kako se traži rješenje da 500 vojnika koji putuju na posao u Knin iz drugih gradova i mjesta ostanu živjeti u Kninu.

– U Kninu imamo preko tisuću vojnika. Od tih tisuću vojnika, polovica njih putuje. To nije dobro. Nama je cilj popraviti kvalitetu života tih naših vojnika tako da razgovaramo s Gradom Kninom kako zajedno iznaći najbolje rješenje da ti naši ljudi ostanu tu i da ne moraju puitovati. Time bi kvaliteta života naših vojnika sigurno bila bolja – kazao je ministar i dodao kako Knin ostaje strateška točka Hrvatske vojske.

– Knin je naša strateška točka. Ovdje je sjedište glavne i udarne gardijske brigade, a to će tako i ostati. Knin voli svoju vojsku, vojska se osjeća ugodno i lijepo u Kninu i vjerujem da će to tako biti i ubuduće. Ti vojnici su u fuknkciji sigurnosti, a njihova zadaćaje je i biti od pomoći lokalnom stanovništvu. Vjerujem da se uvijek mogu povezati taj segment sigurnost i lokalni projekti – referirao je Krstičević.

Ministar Krstičević posjetio je Knin u povodu obilježavanja Dana Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske čije je sjedište u Kninu.

Svečanosti obilježavanja Dana Gardijske mehanizirane brigade uz ministra Krstičevića nazočili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mate Ostović, predstavnici Šibensko-kninske županije i Grada Knina, predstavnici MUP-a, vatrogasne zajednice i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata kao i ratni zapovjednici Gardijskih brigada čiju tradiciju baštini Gardijska mehanizirana brigada te ostali gosti.

Središnjoj svečanosti prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje lampiona u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja ’95 na Trgu Ante Starčevića, a potom su pripadnici brigade i uzvanici nazočili Svetoj misi u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta koju je predvodio vojni kapelan Gardijske motorizirane brigade fra Božo Ančić.

Središnja svečanost na kojoj su postrojeni pripadnici brigade i na kojoj su dodijeljena priznanja najistaknutijim djelatnicima održana je u vojarni „Kralj Zvonimir“.

Foto 8, 9 i 10: HRT Centar Knin

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik