• Naslovna
  • Politika
  • Slaven Ivić: Ako je moje nastojanje da granica NP bude na izvoru Krke razlog razrješenja, nije mi žao

Slaven Ivić: Ako je moje nastojanje da granica NP bude na izvoru Krke razlog razrješenja, nije mi žao


Nakon razrješenja na mjesto člana Upravnog vijeća Javne ustanove Nacionalni park Krka na svom facebook profilu oglasio se Slaven Ivić priopćenjem naslovljenim “Srce Nacionalnog parka je i dalje u Kninu”.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Potaknut velikim brojem poziva i poruka podrške na kojima svima vama dragi prijatelji i poznanici zahvaljujem, imam potrebu napisati nekoliko rečenica o svom razrješenju kao člana Upravnog vijeća Javne ustanove Nacionalni park Krka.

Od trenutka imenovanja za člana UV JU Nacionalni park Krka (26. travnja 2016. godine) pa sve do trenutka razrješenja (27. veljače 2017. godine) vodio sam se riječima koje sam nakon imenovanja rekao: ‘Izvor rijeke Krke je u Kninu, sve ljepote započinju u Kninu i zapravo ja volim reći da je srce Nacionalnog parka u Kninu. Iz tog razloga svoje imenovanje u Upravno vijeće NP Krka shvaćam kao obavezu da se još intenzivnije i aktivnije uključim u zaštitu prirode, očuvanje čistog okoliša i promociju prirodnih ljepota i kulturno povijesne baštine, prvenstveno područja s kojeg dolazim, a to je Knin, ali i svih drugih krajeva naše županije’.

Posebno obrazloženje ove Odluke nisam dobio, niti me je itko kontaktirao iz nadležnog ministarstva!

Bilo bi nekorektno kada bih ja pričao o svom radu u UV, ali veliki broj poziva koje sam dobio upravo iz JU Nacionalni park Krka od osoba s kojima sam surađivao mi daju odgovor. Na svim sjednicama sam nazočio i konstruktivno sudjelovao u raspravama o čemu postoje i zapisnici.

U nešto manje od godinu dana kao član UV JU Nacionalni park Krka trudio sam se ostvariti prvenstveno dobru suradnju Grada Knina i JU Nacionalni park Krka, ali i svih udruga, klubova i pojedinaca s područja grada Knina koja svih godina prije nije bila kakva bi trebala biti.

Nadam se da sam u tome uspio!

Istina je da sam kao član UV zajedno s gradonačelnikom Nikolom Blaževićem i bivšom gradonačelnicom Josipom Rimac inicirao sastanak na kojem smo pokrenuli priču otvaranja sjevernog ulaza u NP i da se na tome počelo napokon raditi. Također, iskazali smo interes i pokrenuli razgovore oko proširenja granica NP na sam izvor rijeke Krke.

Ako su baš ovo razlozi zbog kojih sam razrješen i nije mi žao, a vi procijenite jesu li politički”,

napisao je Slaven Ivić u priopćenju kojega je završio geslom:

“Nema frke dok je Krke”.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik