• Naslovna
  • Društvo
  • U Kninu 21. 3. “Dani poslova u turizmu”: Poslodavci se predstavljaju nezaposlenima

U Kninu 21. 3. “Dani poslova u turizmu”: Poslodavci se predstavljaju nezaposlenima


U Kninu će se u utorak, 21. ožujka održati Dani poslova u turizmu koji će uključivati predstavljanje poslodavaca na štandovima, panel rasprave i prikaz primjera dobre prakse.

Održavanje Dana poslova u turizmu prilika je za promociju poslova u turizmu te motiviranja svih onih koji su potrazi za poslom, bilo da su do sada radili u turizmu ili ne te mladih koji tek ulaze na tržište rada.

Očekuje se dosta posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika te mnogih drugih, a osim u Kninu, Dani poslova prethodno će se održati u Zagrebu. (14. 3.) i u Osijeku (7. 3.).

Projekt je nastao u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, a s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Ministarstvo turizma predstavit će na Danima poslova u turizmu u Kninu natječaj i održati informativne radionice za projekt „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ koji je sufinanciran u okviru Europskog socijalnog fonda.

Kroz ovaj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31,5 milijuna kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi pola milijuna kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu dva milijuna kuna.

Izvor: Ministarstvo turizma (http://mint.hr)

 

Izbornik