• Naslovna
  • Društvo
  • Ravnateljica Bagarić: Dom za starije i nemoćne planira povećanje kapaciteta i otvaranje radnih mjesta

Ravnateljica Bagarić: Dom za starije i nemoćne planira povećanje kapaciteta i otvaranje radnih mjesta


IMG_6288Nakon što je odlukom Vlade RH postao vlasnik objekta i zemljišta u Domagojevoj 5, što smo izvijestili jučer, Dom za starije i nemoćne osobe Knin razmatra mogućnost povećanja smještajnog kapaciteta, izvijestila je ravnateljica ustanove Ljubica Bagarić.

– Za smještajnim kapacitetom je sve veća potreba, što pokazuje činjenica da smo na kraju 2016. godine imali 145 zahtjeva za smještaj od kojih njih 80 treba smještaj odmah. Za realizaciju povećanja kapaciteta potrebni su značajni zahvati na objektu za što je bilo važno uređenje vlasništva – kaže ravnateljica.

Ako se uspije u naumu otvorila bi se i nova radna mjesta.

– Povećanje kapaciteta značilo bi novo zapošljavanje što je važno za lokalnu sredinu, posebice za područja od posebne državne skrbi.

Prioritet je sada obnova vanjske ovojnice zgrade.

– Prioritet je obnova vanjske ovojnice zgrade radi lošeg stanja krova i dijela stolarije za što je projekt u dobroj mjeri već pripremljen. Za navedeno ulaganje prema procjeni potrebno je oko 2,5 milijuna kuna koje planiramo osigurati prijavom projekta na odgovarajući natječaj za dodjelu sredstva iz EU fondova ili drugih izvora financiranja.

Do rješenja  dugogodišnjeg vlasničkog problema, došlo je, kaže ravnateljica, suradnjom.

– Do konačnog rješenja se došlo dobrom suradnjom, s jedne strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Ministarstva rada i mirovinskog sustava koji su predložili darovanje bez naknade Vladi RH, a s druge strane zalaganjem Županije, gradonačelnika Nikole Blaževića i tadašnje saborske zastupnice Josipe Rimac. Kroz ovu uspješnu suradnju riješen je dugogodišnji problem doma te je postavljen temelj za daljnji razvoj djelatnosti i poboljšanje kvalitete usluge korisnicima – podvukla je ravnateljica Ljubica Bagarić te najavila još neke planove.

– Plan je dalje ulagati u dodatno poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade kroz promjenu načina grijanja i proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Osim navedenog, plan je ustanove osigurati primjerenu skrb za osobe oboljele od nekog oblika demencije za što do sada nismo mogli osigurati propisane materijalne uvjete.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik