• Naslovna
  • Kultura
  • Večeras u A3 predstavljanje nove zbirke poezije Dragana Babića Pećka

Večeras u A3 predstavljanje nove zbirke poezije Dragana Babića Pećka


Kninski pjesnik Dragan Babić Pećko večeras će u Cafe baru A3 s početkom u 20 sati predstaviti novu zbirku poezije  “Zatvorenost” (možete je preuzeti OVDJE).

Recenziju nove, treće po redu, zbirke ovoga suvremenog kninskog pjesnika možete pročitati OVDJE

Novu zbirku, kao i one ranije, objavio je “samizdat” metodom, bez izdavača, bez tiska i s ciljem i željom da se njegova poezija može besplatno preuzeti i dijeliti putem internet stranica i društvenih mreža.

Pećkova poezija prožeta je promišljanjem apsolutne slobode, traženjem apsolutne istine i otkrivanjem transcendentalne strane ljubavi, a idejne utjecaje njegovog rukopisa možemo pronaći prije svih u poljskim pjesnicima Czesławu Miłoszu i Zbigniewu Herbertu.

Dragan Babić Pećko rođen je u Kninu 1968. godine. Objavio je tri zbirke poezije i to “Život sasvim blizu” (2000.), “Kišobran” (2005.) i “Zatvorenost” (2017.). Godine 2015. dobio je priznanje za svoju poeziju od Hrvatskog sabora kulture. Pisao je i kratke priče, a jednu od njih objavio je u zbirci kratkih priča “Urbani vračevi”, knjizi izdanoj u nakladi Slobodne Dalmacije 2013. godine. Autor je tekstova za tri pjesme benda The Alibor (“Ta cesta”, “Putokazi” i “Tajna”). Osim pisanja bavio se i kazališnim radom.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik