• Naslovna
  • Društvo
  • Čestitka gradonačelnika u povodu 25. obljetnice priznanja Hrvatske

Čestitka gradonačelnika u povodu 25. obljetnice priznanja Hrvatske


Gradonačelnik Nikola Blažević uputio je građanima čestitku u povodu 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske. Donosimo je u cjelosti:

“Republika Hrvatska 15. siječnja 2017. godine obilježit će se 25 godina od međunarodnog priznanja .

Tim povodom prisjećamo se dana kada je prije 25 godina Sabor Republike Hrvatske jednoglasno donio sudbonosnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

Nakon dugogodišnje borbe i stradanja hrvatskog naroda ta je povijesna odluka dovela do stvaranja Hrvatske države, njenog međunarodnog priznanja i ulaska u članstvo Europske unije.

Tog se dana prisjećamo svih stradanja, muka i patnji kroz koje smo prošli na putu stvaranja neovisnosti i samostalne države.

U taj su put ugrađeni brojni životi hrvatskih branitelja, prognanika i stradalnika Domovinskog rata čija je žrtva i patnja omogućila njeno stvaranje. Za tu im, najvišu i najveću moguću žrtvu, dugujemo neizmjernu zahvalnost i poštovanje.

Uz želju da nas na putu daljnjeg razvoja našeg Grada prate zajedništvo i razumijevanje, svim građanima grada Knina čestitam 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.”

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik