• Naslovna
  • Sport
  • Javni poziv za financiranje godišnjeg programa udruga u sportu Šibensko-kninske županije za 2017. godinu

Javni poziv za financiranje godišnjeg programa udruga u sportu Šibensko-kninske županije za 2017. godinu


Šibensko – kninska županija je na objavila javni poziv za financiranje godišnjeg programa udruga u sportu Šibensko – kninske županije za 2017. godinu.

U Proračunu Šibensko-kninske županije za 2017. godinu osigurana su, između ostalog i sredstva za financijsku potporu programima strukovnih saveza i sportskih klubova namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u području sporta definiranih prioritetima utvrđenima od strane Izvršnog odbora Zajednice sportova Šibensko-kninske županije. Predviđeni iznos ukupnih sredstava koji je na raspolaganju u proračunu Šibensko-kninske županije za sufinanciranje programa u području sporta u 2017. godini, odnosno iznos koji će se temeljem ovog javnog poziva moći dodijeliti sportskim udrugama (strukovnim savezima i klubovima) za provedbu programa utvrdila je Skupština Šibensko-kninske županije na sjednici od 30.12.2016. godine.

Sredstva su namijenjena provedbi slijedećih programa:

1. Redovna djelatnost strukovnih saveza

2. Sufinanciranje programa škola sporta

3. Sufinanciranje programa sportskih manifesta

4. Sufinanciranje sportskih aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Na ovaj javni poziv se mogu javiti svi strukovni savezi i sportski klubovi sa sjedištem na području Šibensko-kninske županije, čiji su ciljevi i djelatnost usmjereni ka zadovoljenju javnih potreba građana u području sporta, a kojima temeljna svrha nije stjecanje dobiti i čije aktivnosti Zajednica sportova Šibensko-kninske županije ne ocijeni kao gospodarsku djelatnost u sportu. Udruge koje se javljaju na ovaj javni poziv moraju biti upisane u Registar udruga, Registar sportskih djelatnosti, moraju posjedovati RNO broj, dostaviti dokaz o tome da su uskladile svoje statute s odredbama Zakona o udrugama te podnijele zahtjev Uredu državne uprave u Šibenskokninskoj županiji za promjenu podataka u Registru te moraju ispunjavati sve druge uvjete propisane Zakonom.

Svi obrasci mogu se preuzeti na službenim stranicama županije

Izvor: www.sibensko-kninska-zupanija.hr

Izbornik