Program proslave Dana domovinske zahvalnosti u Kninu


verzija 1Višednevni bogati program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja  te 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja započeo je tradicionalnom likovnom kolonijom „Dinara 1995“, a nastavlja se u četvrtak, 1. kolovoza otvorenjem tri izložbe.

Izložba fotografija „Oluja ’95 na kninskom području“ priredit će se u crkvici sv. Barbare na kninskoj tvrđavi u 9 sati, kada i izložba umjetničkih dijela Damira Kukavice „Istinom do pobjede“ u Galeriji Kninskog muzeja.

Izložba dječjih radova uz prigodni program bit će otvorena isti dan u 10 sati u  prostorijama Udruge invalida Sveti Bartolomej, a u 17 sati započet će Malonogometni turnir djece hrvatskih branitelja na igralištu sa umjetnom travom.

Program se u petak nastavlja predstavljanjem monografije „Hrvatska Dubica u slici i rjječi“ u 19 sati na kninskom veleučlištu uz prigodni program.

Istoga dana u 20 sati u vijećnici na tvrđavi bit će otvorena izložba slika Nine Batića „Vratite nam osmijeh“, a pola sata kasnije u prostoru Turističke zajednice i izložba slika Nade Hržić uz prigodni program.

U subotu obilježavanje Oluje započinje u 9 sati ribolovnim kupom „Royal Tenen Spin Cup 2013“ na Krki i Krčiću, a nastavlja se pola sata kasnije stolnoteniskim turnirom za mlađe kadete „Oluja ’95“ u Maloj dvorani Saveza sportova.

U 10 sati na rasporedu je Tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci „Oluja 2013“, a program u subotu završava u 20 sati VII. Tradicionalnom smotrom folklora na Trgu Ante Starčevića.

U nedjelju, 4. kolovoza u 10 sati u dvorani Osnovne škole Domovinske zahvalnosti održat će se turnir u mini odbojci za djevojčice „Oluja  ’95“, a istoga dana u 12 sati započinje Moto susret Moto kluba Tenen okupljanjem motorista.

Defile motorista predviđen je za 18 sati, a u 21 sat na Vedrom polju motoristi organiziraju koncert grupe Let 3.

U nedjelju u 15 sati na Boćarskom igralištu održat će se boćarski turnir „Oluja 95“, a u 19 sati u dvorani srednje škole započinje Memorijalni kickboxing turnir „Oluja u ringu 5“.

Proslava Dana domovinske zahvalnosti u ponedjeljak, 5. kolovoza započinje u 8 sati Budnicom ulicama grada nakon čega u 9.30 sati slijedi svečanost podizanja državne zastave na kninskoj tvrđavi te u 10.10 sati mimohod pripadnika Oružamh snaga, policije, braniteljskih udruga i državnog vrha.

U 10.50 sati predviđeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomenika hrvatske pobjede „Oluja ’95“ na glavnom kninskom trgu gdje će se u 11 sati održati i središnja proslava uz govore čelnih ljudi države i grada.

Nakon toga, od 12 do 14 sati iza Konzuma građanima i posjetiteljima će se dijeliti vojnički grah.

Svečana sveta misa za domovinu održat će se u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u 13.30 sati.

Proslava se u ponedjeljak nastavlja u 17.30 sati finalnom utakmicom  Malonogometnog turnira djece hrvatskih branitelja na igralištu s umjetnom travom te u 18.40 nogometnom utakmicom između Veterana 4 i 7 gardijske brigade te  reprezentacije Hrvatskog sabora na stadionu NK Dinara.

U 19 sati na glavnom trgu tradicionalnu korčulansku Morešku izvest će društvo „Sveta Cecilija“ iz Korčule, a u 21 sat, također na trgu, predviđen je svečani koncert HRT-a.

Program u ponedjeljak 5. kolovoza završava koncertom Olivera Dragojevića i Jelene Rozge na glavnom kninskom trgu s početkom u 22.30 sati.

Dio proslave Dana domovinske zahvalnosti u Kninu je i Nacionalna izložba pasa svih pasmina CAC Knin 2013 koja će se na Dinarinom igralištu održati u subotu 10. kolovoza u 15 sati.

Izbornik