Održana 33. sjednica kninskog Gradskog vijeća


133032_10ee41c4c7bab110a562Jučer je održana 33. sjednica kninskog Gradskog vijeća, pretposljednja ove godine. Na dnevnom redu bilo je devet točaka, uglavnom tehničke prirode. Sve su odluke donesene većinom glasova vijećnika, nije bilo rasprave niti o jednoj točki, kao ni vijećničkih pitanja.

Na jučerašnjoj sjednici ravnateljica dječjeg vrtića Cvrčak, Anita Ercegovac predstavila je novi pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada, kao i pravilnik o radu, dok je ravnatelj Kninskog muzeja Zvonimir Jelić iznio prijedlog statuta ustanove. O potrebi izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada Knina govorio je službenik ovlašten za obavljanje poslova pročelnika Ivica Brčina.

Na sjednici je prihvaćena i odluka o smanjenju osnovice plaće gradonačelnika i njegova zamjenika, što je obrazložila pročelnica za financije Danijela Merša.

Na jučerašnjoj sjednici izabran je i novi-stari koncesionar za javnu rasvjetu. To je tvrtka Pektus iz Perkovića, koja je poslala najbolju ponudu. Vijećnici su prihvatili i odluku o uspostavi prijateljstva i suradnje s gradom Varaždinom, o čemu je izvijestio gradonačelnik Nikola Blažević.

Sve su odluke donesene većinom glasova vijećnika, nije bilo rasprave niti o jednoj točki, kao ni vijećničkih pitanja. Jučerašnja, 33. sjednica bila je pretposljednja ovogodišnja, a na posljednjoj će se raspravljati o gradskom proračunu za 2017. godinu.

Izvor: HRT Centar Knin

Izbornik