Gradonačelnik sudjelovao na skupštini udruge gradova i susretu gradonačelnika i poduzetnika u Puli


U Puli je održana redovna godišnja skupština Udruge gradova Republike Hrvatske na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Knina Nikola Blažević koji je i potpredsjednik udruge.

Tom prigodom održani su i sjednica predsjedništva udruge te tradicionalni 8. Susret gradonačelnika i poduzetnika radnog naziva “48 sati”.

Na sjednici predsjedništva prihvaćena je inicijativa da se od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije zatraži produljenje natječaja za provedbu mjere ”Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta”. Produljenje će se tražiti zbog nemogućnosti udovoljenja uvjetima natječaja u pogledu pravovremenog pribavljanja elaborata o utjecaju na okoliš.

Na 8. Susretu gradonačelnika i poduzetnika u dva su dana obrađene brojne teme u vezi funkcioniranja jedinica lokalne samouprave. Poseban naglasak stavljen je na probleme s upravljanjem državnom imovinom, politiku gospodarenja otpadom te na najavljenu poreznu reformu koja će uvelike utjecati na prihode jedinica lokalne samouprave, a time i na preuzete financijske obveze i planirane projekte.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik