Šterc u Kninu: Hrvatska nestaje pred našim očima


Teška demografska situacija u Hrvatskoj bila je tema večerašnje tribine na kojoj je govorio demograf doc. dr. sc. Stjepan Šterc.

Istina je bolna i s njom se treba suočiti, kazao je ispred organizatora predsjednik kninskog ogranka Matice hrvatske Ivan Uzun uvevši prisutne u tribinu “Hrvatska demografska stvarnost”. A stvarnost nije dobra, naglasio je u dobro popunjenoj dvorani kninskog veleučilišta Stjepan Šterc.

– Ova problematika ostavlja duboke tragove u sadašnjosti i budućnosti. Nema u Hrvatskoj problematike koja ima sve negativne parametre kao što to ima demografija. Hrvatska nestaje pred našim očima – istaknuo je hrvatski demograf otkrivši podatak da je samo u Njemačku prošle godine uselilo 60 tisuća Hrvata.

Budućnost će biti još gora.

– Za pet godina starijih od 60 godina u Hrvatsko će biti dvostruko više od onih koji će biti mlađi od 18 – upozorio je Šterc.

Vokalni nastup Dječjeg folklornog ansambla Zvončići dao je ipak ton vedrine tribini koju je vodio Ante Nadomir Tadić Šutra,

Događaj je bio dobro popraćen od predstavnika gradske i županijske vlasti pa su na tribini bili gradonačelnik Nikola Blažević, njegov zamjenik Slaven Ivić, predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija i dožupan Tomislav Vrdoljak. Bili su u publici i čelnici gradskih i županijskih organizacija političkih stranaka poput šefice kninskog HDZ-a Josipa Rimac i predsjednika županijskog HSP-a Tomislava Čolaka.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik