• Naslovna
  • Društvo
  • Skup branitelja: Upozorenje pred prosvjed do rješavanja problema!

Skup branitelja: Upozorenje pred prosvjed do rješavanja problema!


Ispred Regionalnog ureda za stambeno zbrinjavanje u Kninu, u 5 do 12 okupilo se 50-ak hrvatskih branitelja. Nezadovoljstvo svojim stambenim statusom iskazali su službenicima toga Ureda, a preko njih i predstojniku te resornom ministarstvu i Vladi.

Obećanja i odbijanja su se, kažu, naslušali. sada očekuju da država konačno počne provoditi zakone.

Dio predmeta lako je riješiti. Više od 70 posto korisnika već je u stanovima ili kućama, a vlasništvo samo treba papirnato potvrditi, kaže Tomislav Čolak, predsjednik županijske podružnice udruge Prvi hrvatski redarstvenik. Nedavno je sastavio popis sa 60-ak branitelja neriješenog stambenog statusa. Nakon toga je te podatke dostavio Državnom uredu za stambenog zbrinjavanje. Odgovor nije dobio ni nakon požurnice, što je rezultiralo današnjim okupljanjem. Ne bude li i nakon ovoga nikakvih pomaka, branitelji najavljuju prosvjed ispred kninskog Ureda za stambeno zbrinjavanje za tjedan dana, u petak u podne. Neće se, poručuju, maknuti do se problem ne riješi.

Pretpostavlja se da svoj stambeni problem u Kninu nije riješilo još oko 200 hrvatskih branitelja. Njih, malo više nego ostale, posebno smetaju dodijeljene, a prazne stambene jedinice, te zakonita prodaja stanova državi koja ih je darovala korisnicima prije 10-ak, 15 godina.

Izvor: HRT Centar Knin

Izbornik