• Naslovna
  • Kultura
  • Uređaj za nezavisnu glazbu ViBRa BoX na 7 mjesta u HR: Jedno od njih i A3

Uređaj za nezavisnu glazbu ViBRa BoX na 7 mjesta u HR: Jedno od njih i A3


Kninski Cafe bar A3 jedno je od sedam mjesta u Hrvatskoj koje je dobilo uređaj ViBRa BoX.

ViBRa BoX je elektronički uređaj s kojeg se emitira glazba kvalitetnih domaćih bendova i izvođača koji nisu zastupljeni u medijima i dio su takozvane alternativne ili nezavisne glazbene scene.

Kako u krugovima nezavisne glazbene scene u Hrvatskoj kninski A3 ima veliki ugled, tako se našao među prvih sedam prostora u zemlji koji su dobili ovaj uređaj (na slici je ViBRa BoX koji se nalazi u A3 sa serijskim brojem 003).

Uređaj je izum zagrebačkih inovatora Valenta Samardžije i Juraja Rasonje, a promovira se kroz projekt “Ima li ViBRe MiMo etera” čiji su nositelji zagrebačka udruga ViBR-a i kulturna platforma Clubture, također sa sjedištem u Zagrebu.

– Zbog nezainteresiranosti komercijalnih te neinformiranosti i tromosti javnih medija, neki glazbeni žanrovi su u izumiranju, a velika većina nove publike odgaja se na “serviranoj” glazbi. Glazba je oduvijek imala puno značajniju ulogu u zajednicama ljudi te je reflektirala i korigirala stanje društva u kojem nastaje – pojašnjavaju iz zagrebačke udruge motive ovoga projekta.

Autori projekta napravili su i vizitke (možete ih vidjeti na slici) s porukama za posjetitelje mjesta na kojima se uređaj nalazi. Uz njih, tu je i plakat (također na slici) s porukom: “Ovdje slušate Vibra Box – time potičete razvoj vlastite kulture”.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik