Odbojkašice Mladosti 2000 igrale u Zadru


Piše: Željko Tomljenović

Jučer su odbojkašice Mladosti 2000 odigrale dvije utakmice u Zadru protiv jakih protivnika.

Prve su na teren izašle mlađe kadetkinje i krenule odlično u utakmicu, te odličnom igrom i trudom uspješno osvojile prvi set. U drugom setu su također krenule sjajno, ali pri vodstvu od 21:15 se zaredala mala serija lošeg prijema i set je sa 25:23 otišao na stranu protivnica. To je psihološki negativno utjecalo na naše cure i treći set su se dobro držale do pred kraj, nakon čega je uslijedio pad i OK Donat je osvojio set i pobijedio 2:1. Ipak, i taj set donosi bod.

Nakon toga je na teren izašla prva ekipa koja igrala protiv OK Zadar, jednog od favorita prvenstva. Kao što se inače događa, nedostajalo nam je nekoliko igračica, ali koga nema bez njega se mora. Treba naglasiti da je tehničara odigrala Marija Bužonja koja nije igrala nekoliko godina, ali se na njonoj igri to nije nimalo vidjelo. Naše su igračice sjajno ušle u set. Kapitenica Matea Bužonja je sa nekoliko winner servisa napravila razliku, i ostale cure su se priključile, te sve do pred kraj seta su se mladostašice držale, nakon čega su zadranke uzele set.

Kad su naše igračice vidjele da mogu parirati zadrankama, počele su igrati vrhunsku odbojku. Matea je nastavila sa sjajnim servisima, Barbara Jović je odigrala najbolje u životu i smečirala tako da ni prvoligašice ne bi uspjele to obraniti. Međutim, sredinom seta je u žaru borbe naša tehničarka u borbi za loptom naletila na Marijetu Stanić koja se tom prilikom spotaknula i pala na tehničarku koja je udarila glavom o pod, no zahvaljujući tvrdoći glave sve je prošlo u redu. Umjesto nje je ušla 13-godišnja Andreja Miloš i odigrala bez straha, iznad naših očekivanja. Ipak, nakon nekoliko nesretnih poena set je sa 25:23 otišao na stranu zadranki.

I u trećem setu su se naše dobro držale, ali kvaliteta i iskustvo su donijele prevagu. Treba pohvaliti i ostale – mladu Anju Anić – Bare i uvijek nadahnuto emotivnu Marijanu Hrgu.

Nakon utakmice su i domaći treneri čestitali našim curama na borbenosti i pohvalili njihov rad i talent koji će u drugom dijelu sezone pokazati kvalitetu naše ekipe (dakle, u jednom trenutku su u prvoj postavi bile curice od 12 i 13 godina!)

Sve u svemu, odlična odbojkaška prezentacija naših cura i sigurni smo da će nam donijeti još puno veselja. Slijedeća utakmica je protiv OK Vodice.

(na slici se vidi atraktivan skok servis koji najbolje u ligi izvodi naša trenerica i kapetanica Matea Bužonja)

Foto: ŽeljkoTomljenović

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik