Josip Teskera brončani na Galeb Belgrade Openu


Piše: Dragan Pinjuh

Jučer i danas održava se 15. Galeb Belgrade openu 2016., turnir G1 serije.

Na turniru sudjeluje preko tisuću natjecatelja iz 45 država svijeta. Također, prijavio se rekordan broj sudaca koji su bili na Olimpijskim igrama. I predsjednik ETU, Sakis Pragalos bio je gost ovog G1 turnira.

U Beogradu ovog vikenda nastupaju neki od najboljih boraca svijeta, što ne čudi, jer to donosi bodove za svjetsku i olimpijsku rang listu.

Taekwondo DIV KNIN nastupio je s tri natjecatelja. Josip Teskera je, nakon prve dvije pobjede nad Talijanom 5:4 i Norvežaninom 13:1 (prekid), polufinalnu borbu izgubio od višeg i nadmočnijeg Azerbajiancu koji je i osvojio ovu kategoriju i postao prvak do -45kg.

Ostalih dvoje natjecatelja izgubili su u borbi za medalju i osvojili peta mjesta. Stella Pinjuh prvo koli pobjedila je Grkinju na prekid 12:0, drugo kolo pobjedila je Srpkinju 3:1 dok je u borbi za medalju nespretno izgubila od Njemice na zlatni bod iako je u trećoj rundi vodila 5:1. Dijelić videa iz ove polufinalne borbe možete pogledati ovdje.

Mateo Pratljačić prvo kolo dobio je Poljaka 14:2 (prekid),a u drugom kolu u borbi za medalju, doslovno je poklonio pobjedu natjecatelju iz Srbije iako je cijelo vrijeme vodio. Rezultat je na kraju bio 12:13.

Ana Džanan ovaj put nije sudjelovala jer u srijedu ide na pripreme za Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik